Temperaturi de vară la început de primăvară, la Reşiţa aproape 20 de grade

IMG_4864Cu toate că suntem în primele zile cu soare adevărat din această primăvară şi frigul trebuie să fie încă un element obişnuit, la Reşiţa se întâmplă lucruri de-a dreptul curioase. La ora prânzului, în oraş puteai să umbli îmbrăcat în tricou iar termometrele arătau aproape 20 de grade celsius.

La Reșița, ghioceii au trecut de mult, dar prim parcuri și grădini au ieșit semețe florile de ciuboțica cucului. Mugurii liliacului nemțesc stau și ei gata să pocnească.
Prin parcuri, copiii au ieșit la joacă și se bucură de vremea frumoasă supravegheați de părinți și bunici.
Acest lucru se întâmplă destul de des la Reşiţa fiindcă oraşul este aşezat în depresiunea Bârzavei între dealuri înalte şi atunci când nu bate vântul, temperatura aerului este ridicată de razele soarelui ce străluceşte cu putere. Vremea cală şi frumoasă i-a scos pe reşiţeni din case. Unii au plecat la plimbare iar alţii, îşi mai rezolvă unele probleme. Cei mai mulţi au ieşit cu cei mici la aer. Cu toţii spun că aşteptau cu nerăbdare să vină odată primăvara fiindcă s-au săturat de frig şi iarnă.
Fiindcă este prea rece pentru ieșitul la iarbă verde, în afara orașului, pe malul apelor, pescarii își caută de lucru. Ei Sunt convinși că nu vor prinde mai nimic, dar măcar se bucură de aerul curat și primele zile de primăvară.

Comentarii

comentarii