Testeaza-ti vederea, cat de bine vezi si mai ales, ce vezi?

culori-351x168@2x
Doar o persoană din 4 poate distinge toate culorile din această imagine. Tu poți?
Știai că aproximativ 75% din populație nu poate distinge toate culorile?

Cum vezi culorile se rezumă de fapt la numărul de conuri pe care îi ai. Conurile sunt receptorii de culoare ai ochiului.

Acest test simplu îți poate spune cât de bine distingi culorile. Pur și simplu numără câte culori vezi în imaginea de mai sus.

Câte culori vezi?

Dacă distingi sub 20 de culori ești dicromat, înseamnă că ai două tipuri de conuri. Una din 4 persoane este dicromată, în aceeași situație se află și câinii.

Dacă ochiul tău percepe între 20-32 de culori ești tricromat, înseamnă că ai trei tipuri de conuri. Nu-ți fie teamă jumătate din populație este tricromată.

Vezi între 32-39 de culori? Ești tetracromat, înseamnă că ai patru tipuri de conuri. Culoarea galbenă te irită și probabil nici nu porți această culoare. Un sfert din populație este tetracromată, de altfel și albinele.

Dacă observi peste 39, numără din nou. Testul conține doar 39 de culori diferite, majoritatea persoanelor pot percepe maxim 35 dintre ele.

sursă: www.higherperspectives.com via http://citestealtfel.ro/traieste-altfel/lifestyle/doar-o-persoana-din-4-poate-distinge-toate-culorile-din-aceasta-imagine-tu-poti

Comments

comments

Powered by Facebook Comments