ActualitatePolitică

Teze si antiteze la Biroul Electoral Judetean – Pentru PSD, socoteala de acasa (Resita), nu s-a potrivit cu cea din targ (Bucuresti)

Să fi fost vremea mohorâtă de afară cauza situațiilor prin care au trecut ieri reprezentanții PSD veniți la Biroul Electoral Județean pentru depunerea listelor cu candidații la alegerile parlamentare?! Pe lângă faptul că au dat nas în nas cu candidații PNL veniți la rândul lor să-și depună listele, PSD-iștii au fost trimiși acasă si trebuie să revină azi la BEJ fiindcă ieri s-au prezentat nepregătiți. Conform prevederilor legale, partidele politice trebuie să aibă pe listele cu candidați – atât la Camera Deputaților, cât și la Senat și femei.

Social-democrații sunt nevoiți acum să schimbe lista pentru Senat pentru că aici nu s-a regăsit nicio femeie. Asta în condiția în care este cunoscut scandalul cu ,,faultarea” de pe listă a Tudoriței Nicula. ,,Se pare că Dumnezeu nu dă cu boata. Fiecare primește după faptă și răsplată. Doamna Nicula a dus efectiv organizația de femei în spate de atâta timp. Sunt cunoscute acțiunile organizate de dânsa, de faptul că mai toate acțiunile au fost făcute cu banii dânsei, bani de acacsă, nu de la partid sau de la parlamentarii PSD de Caras Severin, parlamentari ce primesc lunar 100 de milioane de lei vechi cu care fac ce vor ei. Fără să-i oblige cineva sa-i justifice. Asta pe lânga restul sutelor de milioane de lei – tot vechi – pe care îi încasează lună de lună ca și salarii, sporuri, indemnizații, etc” spune Monica Ciorogaru – secretarul general executiv al OFSD Caraș Severin – funcție din care a demisionat, la fel cum a demisionat și din PSD.

Legat de listele cu candidați de la Camera Deputaților, de felul cum a ajuns Luminița Jivan pe locul 3 în loc să fie pe locul 2 – așa cum s-a stabilit în Caraș, prin si pe surse din intreriorul ,,PSD-ului mare” – adică de la București, am aflat că lucrurile au stat în felul următor. De fapt, iată ce spune sursa noastră: ,,În Caraș Severin, liderii judeteni au decis ca ordinea listei să fie următoarea: Locul 1 – Mocioalcă, locul 2 – Jivan și locul 3 – Spânu. Marti a avut loc la București la sediul central al PSD, ședința de validare a candidaturilor, unde se pare ca fost un schimb de replici între Dragnea și…….nu mai contează cine. Cert este că Liviu Dragnea a spus că el nu susține pe nimeni, pe nici o listă, la nici un județ și astfel, la Caras Severin, pe locul doi a ajuns Spânu, iar pe 3 – Luminița Jivan.

Deci, înca odată, femeia a fost ,,promovată” în PSD. Dintr-un loc eligibil, a ajuns pe locul 3. Acu, râmâne dilema cu ,,feminina” de pe lista de la Senat. Să vedem cine este de acord să facă doar figurație, să joace rolul de umplutură doar fiindcă așa cere legea.

Comentarii

comentarii