Tincturi din plante care fac minuni pentru sănătate

Ai grija sa nu-ti lipseasca din casa aceste remedii naturale, cu ajutorul carora poti preveni si trata multe boli!

Tinctura de echinacea

Este de mare ajutor in infectiile acute sau cronice ale cailor respiratorii (faringite, bronsite, laringite) si are efect profilactic in perioadele cu risc de aparitie a infectiilor gripale, stimuland imunitatea. Deasemenea este eficienta in cistita, infectii renale, reumatism infectios, herpes si hepatita virala A, B, C, D. Extern trateaza rani cu risc mare de infectare, plagi purulente si eczeme infectioase si alergice.

Cum se administreaza:

Intern: 20 – 30 de picaturi de 3 ori pe zi, diluate in jumatate de pahar cu apa.

Extern: tinctura diluata 1:2 in apa fiarta si racita pentru comprese.

Tinctura de galbenele

Amelioreaza gastritele hiperacide, ulcerul gastroduodenal, dischinezia biliara, colecistitele, enterocolitele si candidozele, iar extern, este foarte eficienta pentru tratamentul acneei, micozelor cutanate, eczemelor, arsurilor, degeraturilor, hematoamelor, entorselor, hemoroizilor si fisurilor anale.

Cum se administreaza:

Intern: 1 lingurita de tinctura diluata intr-un pahar cu apa.

Extern: tinctura diluata 1:2 in apa fiarta si racita pentru comprese.

Tinctura de musetel
Este un dezinfectant al cailor respiratorii (rinofaringite, sinuzite, traheobronsite) si de mare ajutor in gastrita hiperacida, ulcer gastric si enterocolite. Extern, o poti folosi in stomatite, gingivite, plagi infectate, conjunctivita, eczeme, iritatii cutanate la copii si sugari, dureri reumatice si nevralgii.

Cum se administreaza:

Intern: 20-30 picaturi de 2-3 ori pe zi diluate in jumatate de pahar cu apa.
Extern: 2-3 lingurite de tinctura diluata in jumatate de pahar cu apa, pentru cataplasme, badijonari sau spalarea plagilor.
Citeste si: Alimente vs. medicamente

Tinctura de sunatoare

Este de mare ajutor in dischinezie biliara, hepatita cronica, colecistite, enterocolite, gastrita hiperacida si ulcer gastric. Extern, trateaza amigdalitele, gingivitele, abcesele dentare, arsurile, eczemele, zona zoster, nevralgiile, durerile reumatice si hemoroizii.

Cum se administreaza:

Intern: 30 de picaturi de 3 ori pe zi diluate in jumatate de pahar cu apa.
Extern: 1 lingurita de tinctura diluata in jumatate de pahar cu apa, pentru gargara si comprese.

Tinctura de menta

Este un excelent remediu pentru gastroenterite, colon iritabil, colita de fermentatie, diaree, dischinezie si litiaza biliara. De asemenea, este de ajutor in greturi si varsaturi, rinofaringite, sinuzite si bronsita. Calmeaza iritabilitatea, insomnia si palpitatiile. Extern, o poti folosi pentru bai reconfortante, dureri si inflamatii reumatismale sau nevralgie.

Cum se administreaza:

Intern: 30-50 de picaturi de 3 ori pe zi, diluate in jumatate de pahar cu apa.
Extern: tinctura diluata 1: 2 cu apa, pentru comprese.

Comentarii

comentarii