Toamna în culorile ei cele mai frumoase – Peisaje de poveste la Cascada Modăvița VIDEO

Cascada Modăvița este una din cele mai cunoscute cascade din zona de sud a Banatul de munte. Această cascadă se află între Moldova Nouă și Padina Matei, la 150 m de DC49 în Parcul Natural Porțile de Fier. Tot pe cursul acesta de apă, puțin mai jos spre Moldova Nouă se află și Cascada Burăul Mare.

Fiind în trecere prin zonă, nu ai cum să ratezi ocazia să faci câteva poze pentru rețelele sociale cu cascada. Chiar dacă lipsa ploilor a furat un pic din debitul cascadelor, peisajele întâlnite în drum te lasă fascinat și plăcut impresionat de frumusețile locului.

Toamna este perioada ideală pentru a vizita această zona de pe lângă Clisura Dunării. Soarele încă încălzește tare, iar natura ne oferă peisaje minunate, îmbrăcate într-o gamă de culori din paleta toamnei. Verdele care cu ceva timp în urmă predomina natura, acum îl mai poți admira doar pe peretele cascadei Modăvița. Mușchiul a acoperit piatra în întregime.

 
Zona montană dintre Padina Matei și Gârnic, devine principala atracție, mai ales în perioada de toamnă. În acest an când temperaturile cu mult peste normal și coloritul anotimpului, oferă un farmec aparte acestei zone.

Banatul Montan este superb, încărcat de istorie, și cu peisaje de basm. La nici 10 km începe Clisura Dunării, la 15 km se află cetatea Sfântul Ladislau, apoi peștera Gaura cu muscă și mai departe încep șirul pensiunilor din Clisura Dunării. Spre nord sunt satele cehești și ansamblul morilor pe apă de la Gârnic, iar turistul care coboară Munții Locvei, ajunge în frumoasa Țară a Almăjului cu ansamblul mulionlogic de la Rudăria, lacul Gura Golâmbului ori cascadele Bigăr, Cârșa ori Moceriș.

Un reportaj de Adi Neagu.

Comentarii

comentarii