Traditii si obiceiuri bune de urmat de Sfanta Maria Mare VIDEO

Stimați cititori, cu ocazia acestei mari sărbători creștine, www.infocs.ro urează tuturor sărbătoriților un sincer La mulți ani cu sănătate.  Tradiții si obiceiuri bune de urmat de Sfanta Maria Mare. Adormirea Maicii Domnului, cunoscută popular ca Sfânta Maria Mare, Sântămăria sau Uspenia, reprezintă ziua în care Fecioara Maria s-a stins. În popor se spune că este ziua care desparte lunile călduroase de cele reci. De asemenea, pe 15 august este celebrată şi Ziua Marinei, deoarece Maica Domnului este ocrotitoarea marinarilor.

Iată mai multe tradiții și obiceiuri care trebuie respectate pe 15 august: Conform tradiţiei creştin-ortodoxe, femeile merg la biserică pentru a pomeni morţii şi a sfinţi vasele, mâncarea şi vinul pe care le vor da de pomană, apoi se duc la cimitir, pentru a tămâia mormintele rudelor. De asemenea, în funcţie de zonă, oamenii ţin şi acum cont de obiceiurile şi de superstiţiile străvechi, considerând că astfel vor aduce în casele lor prosperitate, sănătate, linişte sufletească şi că vor ţine relele departe

Traditii si obiceiuri bune de urmat de Sfanta Maria Mare. Se spune, conform tradiției populare, că această sărbătoare, a Sântămăriei, se ține mai ales pentru sănătate, Se deschide un nou sezon de nunţi în biserică, până în noiembrie, când începe postul Crăciunului.

– Se organizează târguri.
– Se spune că e interzis să îţi tunzi părul şi să-l arunci, pentru că nu o să mai crească (bărbaţii pot chiar să şi chelească).
– În perioada rămasă până la 8 septembrie, când e sărbătorită Sfânta Maria Mică, se lucrează intens la semănăturile de toamnă, pentru ca rodul să fie bogat.
– Este ultima zi în care se mai pot aduna plante de leac.
– Dacă în apropierea zilei Sfintei Maria înfloresc trandafirii, se zice că toamna va fi lungă.
– Acum se angajează paznicii la vii.
– Florile culese azi sunt puse la icoane şi se zice că au puteri tămăduitoare, că alină durerile şi că protejează de fulgere.
– O altă datină spune că uşa trebuie ţinută deschisă, pentru ca Maica Domnului să poată intra în casă ca să aducă binecuvântare.
– Dacă vor să nu fie loviţi de soartă – adică să rămână impotenți, bărbaţii nu trebuie să se scalde în apele curgătoare.
Traditii si obiceiuri bune de urmat de Sfanta Maria Mare. Se spune, conform tradiției populare, că această sărbătoare, a Sântămăriei, se ține mai ales pentru sănătate, pentru căsătorie, pentru naștere ușoară, cât și pentru vindecări.

Comentarii

comentarii