UPDATE Trei persoane sunt căutate în acest moment de jandarmii montani pe Semenic VIDEO

Cei trei turisti rataciti ince de ieri cand au iesit la o plimbare cu atv-urile, au fost gasiti de jandarmii montani azi in jurul orei 14. Au fost găsiți pe traseul Semenic-Botul Calului, la aproximativ 4 km de Poiana Mare. Cei trei, o femeie si doi barbati, au avut – se pare – probleme cu unul dintre atv-uri care a cazut intr-o râpă în pădure. Acolo i-a prins si noaptea. Turistii se pare ca s-au ratacit, nu mai aveau semnal la telefon si au preferat sa ramana impreuna, sa nu se desparta. Ei au petrecut noaptea sub cerul liber, in padure. Avand in vedere ca erau plecati cu atv-urile pe munte, mai mult ca sigură ca erau bine imbracati, in salopete si haine groase. Acest lucru le-a fost de mare ajutor. Cei trei sunt in stare buna, doar sufera de lipsa de apa. Jandarmii ii conduc in acest moment spre statiunea Crivaia. La actiunea de cautare participa si un echipaj Salvamont si lucratori ai Postului de politie din Valiug.

În dimineața acestei zile, jandarmii din cadrul Postului Montan Văliug au fost alertați în urmă unui apel primit prin sistemul 112, prin care o persoană de sex feminin a anunțat faptul că soțul său împreună cu 2 prieteni de familie, un bărbat și o femeie, au plecat cu ATV-urile de ieri, din stațiunea Crivaia și nu s-au mai întors.

Ultimul apel video a fost înregistrat ieri, 08 noiembrie, in jurul orei 16.00, atunci când apelanta a vorbit cu soțul său, iar din imagini s-a putut observa că aceștia se aflau în zona Vârfului Nedeia, din masivul Semenic.

În acest moment jandarmii montani alături de salvamontiști si polițiști sunt in căutarea persoanelor rătăcite.

Comentarii

comentarii