Trei proiecte Regio cu finanţare europeană au fost implementate în judeţ prin ADR Vest

DSC08957Trei proiecte cu finanţare europeană realizate prin Programul Operaţional Regional din judeţul Caraş-Severin au prins contur şi vor fi finalizate anul acesta. Toate aceste proiecte au fost prezentate presei locale printr-o vizită la toate cele trei obiective alături de reprezentanţi ai Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Vest.
Programul Regio are rezultate concrete atât în mediul privat cât şi în proiectele realizate de către autorităţile locale şi judeţene.
În mediul privat sunt firme care au reuşit să valorifice oportunitatea sau au pus pe picioare o afacere deja existentă.
De un astfel de proiect a beneficiat şi Martech GMBH din Reşiţa, care printr-un proiect depus la Agenţia pentru Dezvoltare Regională Vest a solicitat o finanţare pentru înfiinţarea unui atelier auto la standarde internaţionale. Valoarea proiectului este de aproximativ 690 de mii de lei din care valoarea finanţării nerambursabile este de aproximativ 550.000 lei. Obiectivul unui astfel de proiect este creşterea cifrei de afaceri cu 60 % în timp de 12 luni prin diversificarea activităţii firmei.
Din banii obţinuţi prin proiect beneficiarul a achiziţionat echipamente noi, de ultimă generaţie, necesare unui atelier de spălătorie auto şi vulcanizare, scule pentru mecanică, mobilier, aparatură pentru birou.
Proiectul contribuie la dezvoltarea mediului de afaceri din Reşiţa, chiar din judeţul Caraş-Severin, prin Axa prioritară 4 – „Sprijinirea dezvoltării mediului de afaceri regional şi local”.
De altfel proiectul „Modernizarea DJ 582 Văliug-Slatina Timiş din judeţul Caraş-Severin” al cărui beneficiar este Consiliul Judeţean, a fost implementat tot prin Programul Operaţional Regional al ADR Vest. Acest proiect urmăreşte îmbunătăţirea gradului de accesibilitate a teritoriului judeţului şi creşterea competitivităţii lui ca locaţie pentru afaceri, valorificarea potenţialului turistic al zonei Semenic, precum şi creşterea rolului turismului în dezvoltarea Regiunii Vest. Valoarea totala a proietului care va fi finalizat în septembrie 2014 se ridica la valoarea de 121 de milioane lei noi şi face parte din axa prioritară 2 – „Îmbunătăţirea infrastructurii de transport”.
Şi Spitalul din Oţelu-Roşu a beneficiat de un proiect Regio care contribuie la creşterea calităţii serviciilor de sănătate pentru locuitorii Văii Bistrei, pentru că acest Spital este arondat întregii zone a Văii Bistrei.
Valoarea proiectului este de aproximativ 5 milioane de lei noi şi urmăreşte reabilitarea şi modernizarea clădirii Ambulatoriului Spitalului Orăşenesc din Oţelu-Roşu, dotarea ambulatoriului cu aparatură performantă, scăderea numărului de pacienţi redirecţionaţi spre alte oraşe din cauza lipsei de dotări şi scăderea timpului necesar pentru diagnosticare. Circa 25.000 de persoane vor beneficia de infrastructura medicală la finalizarea acestui proiect în luna mai 2015.

Comentarii

comentarii