Trenuri cu sute de calatori blocate intre Armenis si Teregova

Traficul feroviar a fost blocat mai bine de 8 ore între staţiile CFR Slatina Timiş şi Armeniş unde s-au înregistrat avarii din cauza copacilor căzuţi pe firele de curent (sunt rupte firele de contact). Furtuna din vestul ţării a afectat circulaţia feroviară pe magistrala Timişoara – Bucureşti, unde mai multe trenuri cu peste 800 de călători au rămas blocate din cauza căderilor de tensiune provocate de căderea unor copaci pe firele de curent. Traficul feroviar este blocat pe ruta Timişoara – Bucureşti, între localităţile Slatina Timiş şi Armeniş din cauza vremii.

Din informaţiile primite, până în acest moment, este afectat traficul a 5 trenuri cu aproximativ 700-800 de călători. Avariile au fost remediate în jurul orei 11:00. Totuşi, începând cu ora 10:00, s-a început manevra de tractare a trenurilor cu locomotive diesel pentru repunerea trenurilor în circulaţie.

Trenurile sunt oprite în afara zonei avariată, în zona haltelor Vălişoara respectiv Poarta.
Primul tren a fost trecut de zona cu avarii cu ajutorul unei locomotive diesel. Continuă atât intervenţiile pentru remedierea defecţiunilor, cât şi manevrele de tractare a celorlalte trenuri blocate.

Din cauza furtunii, mai multi copaci au cazut, azi-noapte, si pe mai multe drumuri judetene din Caras-Severin si pe Drumul National 6, intre Teregova si Armeniș. De asemenea, 7 localitati au ramas fara energie electrica. Localităţi afectate de întreruperi de energie electrică la această oră: Marga, Giurgiova, Băile Herculane parţial, Ciclova Romana, Zorlenţu Mare, Măureni, Bocsa-partial, Golet şi Petrosnita.

Comentarii

comentarii