VIDEO Troc politic sau alegeri democratice in CL Resita? Fostul viceprimar demisioneaza iar PSD are un post de viceprimar și este de acord ca resitenii sa plateasca 25 de mil de euro pt depou

Schimbare la conducerea Primăriei Reşiţa. Vasile Paul şi-a dat demisia din funcția de viceprimar al municipiului de pe Bârzava, iar locul său a fost luat de social democratul Gabriel Duruţ. Schimbul politic s-a făcut pentru deblocarea proiectului privind reintroducerea tramvaielor în oraș.
După o întârziere de o oră ședința consiliului local a început cu modificarea abruptă a ordinii de zi, iar că misterul să fie total propunerile de hotărâre nici nu au fost citite, însă primul punct a fost demisia din funcția de viceprimar al municipiului. Decizia a fost motivată prin dorința de a debloca în acest fel situația de criză din Consiliul Local.

Pentru funcția vacantă, consilierii social-democraţi l-au propus imediat pe Gabriel Duruţ, cei doi consilieri ai Partidului Verde au precizat că vor sprijini propunerea PSD, iar consilierii liberali au declarat că nu vor participa la vot. În această situaţie, cu nouă voturi social-democrate, două ale verzilor şi unul de la reprezentantul PMP, Gabriel Duruţ a avut practic asigurat fotoliul de viceprimar al municipiului Reşiţa. Noul viceprimar a mulțumit colegilor şi a declarat că acest post le-ar aparține de drept celor de la PSD deoarece au avut cel mai mare număr de voturi la locale.

Edilul Reșiței a evitat să vorbească în termeni politici despre nouă schimbare, i-a mulțumit lui Vasile Paul şi a precizat că de acum proiectul de reintroducere a tramvaielor la Reşiţa intră în linie dreaptă.

După alegerea lui Duruţ, consilierii PSD au votat achiziționarea fostului depou de tramvaie din Renk, proiect cu care nu au fost de acord la şedinţa precedentă a forului deliberativ.

Imagini needitate

Comentarii

comentarii