TU ti-ai facut cartea de salvare? ATENTIE! Un document care indică informații tehnice esențiale

Fiecare șofer ar trebui să aibă la bord un document care, în cazul unui accident, poate oferi salvatorilor informații tehnice importante, care ar putea salva victimele impactului. Actul poate fi descărcat gratuit, de pe internet, și completat de conducătorii auto.

Dacă ați fost victima unui accident, cartea de salvare este un document care indică informații tehnice esențiale, utile în operațiunile de descarcerare, și care ar putea salva viețile tuturor pasagerilor din mașinile implicate în accident. Actul le permite salvatorilor acordarea mai rapidă a primului-ajutor și, potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență, asigură scăderea timpului de răspuns, precum și creșterea numărului de persoane salvate cu până la 30%.

Cartea de salvare este specifică fiecărui model de autoturism, poate fi descărcată gratuit de pe internet, și va furniza date esențiale despre poziționarea airbag-urilor, a rezervoarelor de combustibil, a acumulatorului, în așa fel încât salvatorii vor ști să acționeze și vor putea scoate victimele din mașină într-un timp mult mai scurt.

Tot ce trebuie să faceți este să descărcați, gratuit, actul de aici, în funcție de modelul propriului automobil, iar apoi să îl imprimați color pe o foaie A4 și să îl păstrați în parasolarul din dreptul șoferului, pentru a fi cât mai accesibil echipelor de intervenție. În plus, e foarte util să îndicați prezența cărții de salvare printr-un autocolant, fixat în interiorul parbrizului, pe partea stângă.

Comentarii

comentarii