Tunelul iubirii de la Obreja – replica celui din Ukraina – Dar neingrijit si nepromovat

Tunelul iubirii a devenit cunoscut datorită pozelor superbe cu acesta. Într-un cadru verde feeric toată lumea a putut admira o linie ferată aparent nesfârşită din Ucraina… şi ce să vezi? Spre norocul nostru, al românilor, avem şi noi aşa ceva în ţara noastră şi nu trebuie să batem pe la vecini pentru a ne bucura de cele mai frumoase locuri.
Situat pe calea ferată ce leagă Caransebeş de Băuţar, Tunelul iubirii leagă localităţile Obreja şi Glimboca. Tunelul a fost descoperit accidental de doi fotografi amatori, Florin Avramescu şi Mihai Tămăşilă, ce doreau să surprindă peisajele din împrejurimi. După ei, tot mai mulţi au ajuns să exploreze frumosul tunel.

Tot mai multe cupluri ajung aici pentru fotografii încărcate de romantism, iar fotografii nu se mai satură de acestă perlă naturală a Caraş-Severinului, motiv pentru care s-au depus diverse cereri pentru promovarea locului către autorităţile locale din Glimboca, deoarece tunelul nu este tocmai uşor de reperat de-a lungul căii ferate.

Parlamentul European a publicat pe site-ul instituţiei noua listă Foursquare, care cuprinde 28 de „comori ascunse” ale Uniunii Europene (UE) care trebuie vizitate.
Astfel, lista conţine lacul Morskie Oko din oraşul polonez Zakopane, Giant’s Causeway, un obiectiv ce constă în aproximativ 40.000 de coloane de bazalt interconectate, situat în partea de nord-est a Irlandei de Nord, insula Inishbofin din Irlanda, Rota Vicentina din Portugalia, Le Lac-d’Issarlès din Franţa, insula Samothraki din Grecia, castelul Gyula din Ungaria, buncărul sovietic secret din oraşul Līgatne din Letonia, plaja Lara din Turcia, muzeul Niedersulz din Austria, Louisiana Museum of Modern Art din Danemarca, castelul de nisip Lappeenranta Soikoon din Finlanda, plaja San Blas din insula Gozo, Lubenice din insula croată Cres, pădurea Hallerbos din Belgia, pădurea Kaleto din Bulgaria, Parcul Naţional Sarek din Suedia, oraşul Klaipėda din Lituania, calea ferată abandonată dintre oraşele Oţelul Roşu şi Caransebeş – Tunelul Iubirii, lacul Peipus situat la graniţa dintre Estonia şi Rusia, oraşul Erfurt din Germania, deşertul Tabernas din Spania, parcul naţional De Hoge Veluwe din Olanda, lacul Bled din Slovenia, peştera Belianska din Slovacia, muzeul Skoda din Republica Cehă, oraşul Assisi din Italia şi muzeul de istorie Bock din Luxembourg.

Tunelul Iubirii este o porţiune de cale ferată abandonată, pe marginile căreia sunt arbori care creează un tunel verde şi romantic.
Anul trecut, Parlamentul European a alcătuit pentru prima oară lista „comorilor ascunse” ale Uniunii Europene, România fiind prezentă atunci cu Transfăgărăşan.

Foursquare este o aplicaţie mobilă care permite utilizatorilor săi să se conecteze cu prietenii şi să primească informaţii privind locurile pe care le vizitează. De asemenea, internauţii pot să lase comentarii despre locurile pe care le-au vizitat.

Cu toate că stau pe o grămadă de bani – vezi cazul Cascadi Bigăr – din păcate, autoritățile locale sau cele județene din domeniul turismului, nu fac absolut nimic ca să promoveze zona și locul respectiv. Anul trecut a existat un indicator pus de catre un turist inimos, dar si acela a disparut sau l-a rupt vantul. Dacă nu ai pe cineva să te conducă la locul respectiv, poti sa ajungi liniștit la …Hateg și tunelul nu-l găsesti.

Comentarii

comentarii