Turism activ cu ecologizare la cascadele Modăvița şi Burăul Mare din Munţii Locvei VIDEO

Ploile din ultima perioadă au dus la formarea torenților și a pâraielor care au adunat toate resturile și gunoaiele aruncate de cei certați cu bunul simț te miri pe unde și le-au dus în albia râului Modăvița. De aici, apa a dus gunoaiele peste cascadele Burăul Mare și Modăvița peisajul devenind deplorabil.

Primăria comunei Gârnic a organizat pentru acest weekend, o vizită la cascade. Edilul a lansat o invitație la o excursie activă pe facebook, prilej cu care cei care au răspuns invitației, au făcut şi o acțiune de ecologizare la Cascadele Modăvița și Burăul Mare.

Au participat localnici din satele Padina și Gârnic, dar și angajați ai primăriei, voluntari din cadrul Asociației Dunărea Moldova Nouă, precum și elevi de la clasa de turism de la Liceul Tehnologic din Moldova Nouă. Cei peste 30 de participanți, au strâns peste 100 de saci cu pet-uri și gunoaie.

La încheirea acţiunii, cu toţii au servit masa în natură, la popasul special amenajat lângă cascadă Modăvița. Bucătarul șef a fost chiar edilul comunei care a gătit un cazan de fasole cu ciolan și cârnați. Și că totul ă fie perfect, nu au lipsit răchia, vinul și voia bună. Cei mici, au primit sucuri.

Acțiunea care s-a desfășurat cu această ocazie, nu va fi singulară și are ca scop determinarea și conștientizarea localnicilor din zonă și a turiști care vin să viziteze cascadele, asupra importanței unui mediu curat și primitor așa cum l-am moștenit de la mama natură.

Un reportaj de Adi Neagu


 

Comentarii

comentarii