Turiști cehi salvați de pe munte de salvamontiștii și jandarmii din Herculane

Un scop comun, salvarea turiștilor! Cinci cetățeni cehi, plecați de șase zile în drumeție pe traseele montane din județul nostru au avut nevoie de sprijinul salvatorilor.

În urma solicitării primite de la Salvamont Băile Herculane, ieri, ora 18.00, prin care dispeceratul Inspectoratului de Jandarmi Județean Caraș-Severin a fost anunțat că o persoană se afla în stare de inconștiență în zona „Valea Lungă” din munții Cernei, echipajul de jandarmerie împreună cu colegii de la salvamont s-au deplasat în zona indicată, pentru acordarea sprijinului de specialitate și transportarea persoanei la o unitate medicală.

Din cauza traseului foarte greu accesibil, în aproximativ o oră, echipa de salvare a reușit să ajungă în zona indicată.

La sosirea echipajului, tânăra se afla intr-o stare de letargie, fapt pentru care s-a impus transportarea acesteia la unitatea medicală din Băile Herculane.

Intervenția jandarmilor și a salvamontiștilor a fost răsplătită și de această dată cu cea mai de preț recompensă ce o poate primi un salvator „vă mulțumesc din suflet ca ne-ați salvat!”

Dacă vă aflați în dificultate pe munte, apelați numărul unic de urgenţă 112, precizând următoarele: datele de identificare, ce s-a întâmplat, câte persoane au nevoie de ajutor şi locul unde sunt persoanele aflate în dificultate.

Comentarii

comentarii

One thought on “Turiști cehi salvați de pe munte de salvamontiștii și jandarmii din Herculane

Comments are closed.