Uite asa isi mai amintesc unii ca exista si Caras Severin – Invazie de ministeriabili

Lucrările au început cu mult timp înainte de a începe povestea cu alegerile aşa că, aceste sume şi banii alocaţi, nu au nici în clin şi nici în mânecă cu propaganda electorală urmărită de fapt prin vizita ministrului pădurilor în Caras Severin. Vizita ministeriala a fost ,,pe lângă” – un fel de praf aruncat în ochii alegătorilor. După miniştrii de la drumuri, agricultură şi mediu, iată că venii peste noi şi cel de la mediu și păduri. Avem parte de o așa o invazie de miniștrii și ,,mitici” în ultimele 3 săptămâni, încât îţi vine să-ţi scuipi în sân şi să te întrebi ,,cum mama dracului de și-au amintit toți și brusc dintr-o dată de Caraș-Severin?! Se vede de la o poștă că ministeriabilii ajung aici fiindcă este o sarcină de partid și după alegeri, nici măcar nu-și vor mai aminti de Caras Severin. Numai că ,,domnu* de la ape şi păduri” ne-ar fi fost de mai mare ajutor dacă ar fi mers în parcurile naționale unde se taie pădurile protejate ca la concurs. Pe unde a umblat domnia sa, lucrările au fost începute de mult timp şi se făceau oricum – şi fără prezenţa ministerială, nu-i așa? Dar cum gazdele au avut grijă ca doar o parte a ,,presei independente” să fie invitată la aceste întâlniri, nu prea a avut cine să pună întrebări incomode nici despre tăierile de pădure din parcurile naționale și nici de gunoaiele ce ajung în apă culese de valuri din albia râurilor. Și aici era treabă și de mediu. Dar, mergem și ne plimbăm de colo până colo, ministrului i se arată fel de fel de hârtii, eventual ceva săpături, acesta dă din cap precum că a înţeles şi oricum ştia de aceste probleme, apoi se merge pe la primăria unde dom* primar a avut grijă să adune și ceva ,,electorat” – după care, totul se sfârșește cu tradiționala masă oferită bineînțeles de edilul local, că doar de aia îl susține partidul, nu-i așa? Asta a vazut domnul ministru? De această dată a fost fără tradiționala masă, iar vizita a fost cam pe repede înainte din cauza ploii. Nici fețe politice n-au fost prea multe, în schimb, au fost prezenți angajații de ,,la ape” care au prezentat situația la fața locului.

Deci – Cu o sumă ce depășește 36,5 milioane de lei, judeţul Caraş-Severin ocupă locul al treilea, la nivel naţional, în ceea ce priveşte valoarea sumelor alocate de Guvern pentru investiţii în domeniul hidrotehnic. Afirmația a fost făcută de ministrul Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneş, în timpul vizitei de lucru pe care a efectuat-o la mai multe obiective de investiţii.
In planul de investiții aflate în derulare anul acesta sunt cuprinse cinci lucrări: regularizare Valea Mare şi Boşneag, la Moldova Nouă, regularizare pârâu Axin în localitatea Var – comuna Obreja, regularizare pârâu Belareca, refacerea lucrărilor calamitate la acumularea Oraviţa 1 şi regularizare pârâu Măcicaş, la Prisaca, în comuna Constantin Daicoviciu.

Două dintre aceste obiective, pârâul Belareca, la Mehadia, şi Măcicaş, în comuna Constantin Daicoviciu, au fost vizitate de către ministrul Ioan Deneş. Acesta s-a mai deplasat în comuna Slatina Timiş, unde a fost finalizată o lucrare efectuată in regim de urgenţă, după o viitura produsă anul trecut, dar şi în municipiul Caransebeş, unde se intervine în prezent, tot în regim de urgenţă.

În 2019, Ministerul Apelor şi Pădurilor are un buget pentru investiţii de peste 700 de milioane de lei, la nivel naţional. Din acest buget, pentru lucrări hidrotehnice sunt prevăzuţi peste 500 de milioane de lei.

Comentarii

comentarii