Uite cum să alegi vinul pentru masa de Revelion VIDEO
Tu cum alegi vinul pentru masa de Revelion? Alb, rosu, sec sau dulce? Daca nu te-ai hotarat, noi iti spunem cum sa cumperi vinul in functie de mancarurile pe care le vei prepara pentru petrecerea de Anul Nou.
Vinurile albe se potrivesc cu mancaruri putin colorate, precum preparate din peste, carne alba de pasare, creier, pate de ficat servit ca aperitiv, cu sosuri albe sau galbene.
De asemenea, aceste vinuri pot fi asociate si cu preparate cu gust mai sarat sau picant precum mezelurile, branzeturile proaspete.
Vinurile rosii se asociaza cu mancaruri mai grele, cu gusturi puternice: preparate din carne de vita sau porc, de miel, de pasare sau vanat cu pene.
Vinurile rosii robuste, corpolente, aflate in puterea varstei se servesc alaturi de mancaruri grele si picante, preparate cu sosuri colorate, din carne de oaie, vita, porc sau vanat mare.
Vinurile dulci se servesc la sfarsitul mesei, la desert. Ele nu se asociaza cu ciocolata, prajiturile si cremele din ciocolata.
Iata mancarurile care nu se asociaza cu nici un tip de vin: gustarile preparate cu otet, branza cu smantana, dulciurile pe baza de ciocolata, preparatele pe baza de paste fainoase.
rol.ro
„Iata mancarurile care nu se asociaza cu nici un tip de vin: pe baza de paste fainoase”
Sa-i spuneti lu mutu asta dar mai ales italienilor care saracii de ei nu mai pot sa bea un pahar de vin la paste!