Ultima lansare de carte – In memoriam Octavian Doclin VIDEO

Ultima lansare de carte – In memoriam Octavian Doclin. ,,O sută și una de poezii” acesta este numele volumului lansat în absența  lui Octavian Doclin. Este volum prin care autorul dorea să sărbătorească împlinirea a 70 de ani. Din păcate,  poetul nu a mai trăit să vadă această publicație. Astfel, cele ,,O sută și una de poeme” au devenit o moștenire lăsată familiei, prietenilor și mai ales, cititorilor.

Confrați, prieteni și colegi din Timișoara, Arad, Pitești și din tot județul Caraș-Severin, au venit pentru al petrece pe ultimul drum și pentru ai cinsti memoria lui poetului Octavian Doclin.  Critici literari  au văzut în poezia lui Octavian Doclin, un ceromonial prin care cuvântul era era zidit în poezie. Octavian Doclin a găsit formula subteranelor în care căuta și se consuma în aflarea poeziei.

Un om și un poet generos, care prin intermediul revistei Reflex și a Cologviilor Reflex pe care le coordona, a promovat creatorii și literatura acestui spațiu. Un poet care și-a găsit o formulă proprie și care își are locul său bine definit în literatura română.
Volumul „O sută și una de poezii” semnatde Octavia Doclin, a apărut la editura Academiei Române, București 2020.

Comentarii

comentarii