Un bărbat de 48 de ani, este un adevărat erou al zilelor noastre – Singur își crește cei 3 copiii într-o gară părăsită VIDEO

Pavel Constantin, este un bărbat de aproximativ 50 de ani, un om aproape la fel ca ceilalți. Având în vedere ceea ce a făcut și face, Costel poate fi numit un tată erou care îşi creşte singur cei 3 copii minunaţi. Copiii – două fete și un băiat, au vaste mici: Julia are 6 ani, Adela 10 și cel mai mare, fratele Adrian, are 14 ani. Omul a lucrat în armată ca bucătar, dar odată cu desființarea armatei obligatorii, a rămas șomer. Mai grav, este faptul că pe fond nervos, Costel, s-a îmbolnăvit de diabet fiind trecut într-un grad de handicap. Din cauza bolii, nu poate duce o activitate normală, dar și așa a lucrat la o fabrică de pantofi din Lugoj. Dar omul este optimist, merge lunar la Reșița la medicul endocrinolog de unde își ia insulina pe care și-o administrează singur și de patru ori pe zi și urmează cu strictețe indicațiile medicale .

Dar viața merge înainte, cu bune și cu rele. Mai ales cu rele pentru el fiindcă în urmă cu cinci ani, pe când fetița cea mai mică avea doar câteva luni, soția l-a părăsit și l-a lăsat singur cu cei trei copii. Omul nu a disperat, a luat viața așa cum este și cu ajutorul unui prieten, a primit spre folosință pe termen nedeterminat, vechea gară CFR a comunei Glimboca. Clădire este mult spus fiindcă acolo mai erau doar pereții și o parte din acoperiș.

Din nou a luat viața în piept și cu ajutorul prietenilor și al materialelor pe care le-a primit și le-a adunat, de multe ori de la groapa de gunoi, Costel a făcut dintr-o ruină, o casă de locuit cu trei camere și bucătărie. Fiindcă se pricepe la orice, cu mâna lui a făcut lucrările de zidărie, de reparații, a primit geamuri pe care le-a montat și a mai reparat ce a putut din acoperiș.

Acum, casa arată ca un colț de Rai. Ordine și curățenie peste tot, de la intrare și până în dulapuri, covoare și perdele, mobilier în toate camerele și totul strălucind de curățenie. Nici nu îți vine să crezi că acolo, la 3 km de Glimboca într-un canton părăsit în care creșteau copacii, acum locuiește o adevărată familie. Este adevărat, formată doar din tata și cei 3 copiii. Mama – mai exact – cea care le-a dat viață copiilor, le plătește fetițelor o pensie alimentară de …90 de lei pe lună. Doar fetelor, fiindcă băiatului nu-i dă nimic. Cu alocația și pensia de handicap, se adună cam 900 de lei pe lună. 900 de lei pentru patru persoane. Adică 225 de lei pentru un membru al familiei. 

Dar Costel nu se plânge: cu această sumă și cu ce câștigă el prin sat din munca cu ziua, el reușește să își trimită copiii la școală, se ocupă de educația lor, îi poartă curați, iar casa este ca un pahar. Asta în pofida faptului că la cei 48 de ani ai săi, el este diagnosticat cu diabet și este dependent de insulină și când pleacă la muncă, își ia tratamentul după el.

Cei trei copii – Adrian, Adela şi Julia merg la şcoală şi grădiniţă, au tot ce le trebuie. După posibilitățile sale, Costel a le-a cumpărat televizor, casa este plină de jucării. Fiindcă nu au decât o singură tabletă, a fost mai greu cu învățământul online. Adela învăță de pe telefon, iar Adrian, se ajută de tableta primită de la școală. Ei își doresc foarte mult un calculator sau un laptop de pe care să acceseze mai uşor informaţii legate de şcoală, dar deocamdată, nu sunt bani pentru așa ceva.

După cum se poate observa şi din imagini, casa în care locuiesc cei patru, are nevoie de îmbunătăţiri. Acoperişul este foarte vechi uzat şi necesită schimbarea lui sau măcar a unei părți. Costel a reparat cu bucăți de tablă cum a știut și el, dar are nevoie de grinzi, de țiglă, de căpriori. Aceste materiale i-ar fi de mare ajutor. Cu toate că nu a cerut absolut nimic, Costel ne-a mai spus că are nevoie de aceste materiale fiindcă ploile vor distruge munca lor și casa în care stau.

Omul a strâns materiale și ce mai are nevoie pentru a construi o baie. De la cineva a primit o chiuvetă, din altă parte un vas de toaletă, ba o baterie de duș. A mai cumpărat niște bolțari, dar s-a împotmolit la necesarul de materiale pentru instalația sanitară. O cunoștință, instalator de meserie, i-a cerut aproape 250 de lei doar pentru o consultație, adică să-i facă un inventar la fața locului. Pentru el, e o sumă mare și nu are de unde atâția bani. Munca o va face el, dar are nevoie de un meseriaș care să-l îndrume. Ar fi foarte recunoscător dacă cineva l-ar ajuta cu niște sfaturi.

În sat, absolut toți cei cu care am vorbit, au avut numai cuvinte de laudă și de admirație pentru Costel și felul în care sunt crescuți și educați copii. Sunt oameni pe la care a lucrat cu ziua, sau doar au auzit de el din sat. Primăria i-a acordat ajutorul de încălzire. Le-a oferit lemne de foc. Costel și familia lui, locuiesc în gara veche abandonată de peste 40 de ani, iar aceasta se află la aproape 5 km de școlă și centrul satului. Adică 10 km dus – întors.

Cine doreşte să facă o faptă bună, poate ajuta familia cu hăinuţe, alimente, încălţăminte, jucării, dar mai ales, cu materiale de construcție.

Atunci când alți părinți și-au abandonat copiii te miri pe unde, un părinte, un adevărat tată, îşi iubeşte foarte mult copiii şi îşi doreşte o educaţie şi un trai mai bun pentru ei!

Ajutând împreună vom aduce un zâmbet! El s-a sacrificat și se sacrifică pentru copiii săi. Ei sunt tot ce contează, sunt sensul vieții pentru el.  

O primă mână de ajutor, i-a fost întinsă lui Costel de o tânără din Reșița. Toma Andra-Ionela, are doar 18 ani și a auzit de Costel și familia sa de la tatăl său. S-a interesat de caz, a aflat toate amănuntele legate de familie și le-a făcut și o vizită la ei acasă, la Glimboca. Apoi, a lansat un apel pe facebook, iar rezultatul nu a întârziat să apară: în câteva zile, Andra a strâns bani pentru un cuptor cu microunde, un aspirator, dulciuri și ce mai trebuie prin bucătărie.

Cine dorește să ajute familia lui Costel, o poate face contactând-o pe Andra sau depunând orice sumă în contul IBAN RO54BRDE110SV51434501100  Banca BRD cu menţionea că este o donaţie.

Fiindcă foarte mulți cititori ne-au solicitat un contact al familiei, postăm mai jos numărul de telefon al tatălui, cu adevărat Domnul Costică! 0743 755 682

 

Comentarii

comentarii