Un caine speriat a intrat in cladirea unei scoli din Resita VIDEO

Un câine a intrat în incinta unei şcoli din Reşita . Copiii s-au speriat de câine şi câinele de copii. Elevii au sărit peste bănci, au strigat şi s-au agitat, iar câinele a intrat în panică. Animalul nu a atacat pe nimeni, efectiv a căutat să se apere intrând într-o clasă și ascuzându-se sub bănci. Copiii, speriați și panicați la rândul lor, au făcut un vacarm îngrozitor. Animalul s-a speriat și mai rău. Este al unui familii, cu acte în regulă, nu este agresiv, nu are comportament periculos, şi se pare că bietul câine, fie a scăpat din curte, fie câinele s-a luat după urme și a plecat că caute copiii. Cert este ca bietul animal a intrat în şcoala să îşi căuta stăpânul, nu să atace copilul. Este un lup german, cam la 40- 50 de kg. şi dacă era un câine agresiv, probabil că acum vorbeam de o tragedie. Între timp, am aflat povestea câinelui și ce s-a întâmplat azi. Acesta este al unei familii de medici stomatologi din Reșița. Au doi copii, elevi la şcoală respectivă, în ciclu primar. Fiind vacanţă pentru cei mici, familia a plecat la Bucureşti la rude, pentru câteva zile. Câinele, se pare că a ieşit din curte de dorul copiilor şi a plecat să-i caute la şcoală.

 

 

În cursul zilei de azi, la Inspectoratul de Jandarmi Județean Caraș-Severin, a sunat o persoană care a informat că un câine a reușit să pătrundă în incinta unei școli gimnaziale din municipiul Reșița. Grupa de intervenție s-a deplasat de îndată la fața locului, unde a constatat că un câine din rasa ciobănesc german a intrat în clădirea școlii, reușind să ajungă într-o sală de clasă. În agitația creată, trei copii au fost agresaţi de animalul speriat.

Conform fișei întocmite de UPU, a rezultat că cei trei copii au suferit plăgi zgâriate în zona membrelor inferioare.

La fața locului, a fost solicitat un echipaj specializat de ecarisaj, care a reușit să prindă câinele, acesta fiind ulterior transportat în siguranță la padoc.

Jandarmii cărășeni au identificat proprietarul animalului, iar în baza OUG nr.12 din 2002 privind regimul de deținere al câinilor periculoși sau agresivi, au întocmit actele de sesizare privind comiterea unei infracțiuni. În acest moment, cei trei copii sunt în siguranță, nefiind necesară spitalizarea acestora.

 

Ce mai trebuie spus, este faptul că primul care a intervenit, a fost profesorul Ionuț Gârtoi, inspector general adjunct la ISJ. Acesta a liniștit copiii, i-a scos din clasă și împreună cu un angajat al școlii, a izolat câinele până la sosirea celor de la ecarisaj.

 

 

Comentarii

comentarii

One thought on “Un caine speriat a intrat in cladirea unei scoli din Resita VIDEO

  • 31 octombrie 2019 la 19:19
    Permalink

    prin caracterele morfologice cu caini de tipul Pit Bull, Boerbull, Bandog şi metisii lor;
    b) categoria a II-a: cainii din rasele Staffordshire Bull Terrier, American Staffordshire Terrier, Tosa, Rottweiller, Dog Argentinian, Mastino Napolitano, Fila Brazileiro, Mastiff, Ciobanesc Caucazian, Cane Corso şi metisii lor.

Comentariile sunt închise.