Un cărășan din Oțelu Roșu este triplu vicecampion mondial la Arte Marţiale Asiatice

Un cărășan din Oțelu Roșu este triplu vicecampion mondial. Munca depusă în cadrul cadrul Clubului Complex Gym din Oțelu Roșu, începe să dea rezultate. Campionatul Mondial Unificat de Arte Marţiale Asiatice, s-a încheiat. Competiția organizată sub egida WTKA, s-a desfășurat în Carrara Italia, în perioada 31.10-03.11.2019. Aceasta a adunat la start peste 8000 de sportivi din 45 de țări, printre care și România. Acesta este cel mai mare campionat mondial din lume de acest gen.

Pentru prima participare la Campionatul Mondial Unificat de Arte Marţiale Asiatice ce s-a desfășurat în Carrara 2019, a participat şi cărășanul LUNGU MARCUS AURELIU ANDREI – din Oţelu Roşu, membru al Clubului Complex Gym. Tânărul în vârstă de numai 10 ani, a fost înscris la trei probe de concurs. Cu toate că practică acest sport doar de un an şi jumătate, Andrei a ajuns să lupe în finale. Bănățeanul nostru a obținut locurile secunde pentru aceste probe: Muai thai 賂, K1 賂 și Kick light 賂.

,,Competiția a fost foarte grea, dar am reuşit să urcăm pe podium la trei probe diferite. Din păcate, poate şi datorită faptului că suntem la prima participare la o competiție de asemenea nivel, în finale, când presiunea şi oboseala din calificări și-au spus cuvântul, am reușit să obținem doar locul doi la toate cele trei probe” spune antrenorul Adrian Lungu din cadrul Clubului Complex Gym din Oțelu Roșu.

Adrian Lungu face parte din Lotul Național al României la FRFK şi a participat la competiție alături de fiul său, în calitate de antrenor coordonator al lotului. Lungu mai spune că ,, asta ne ambiţionează ca să ne pregătim mai bine pentru următoarea ediție, și să țintim cea mai înaltă treaptă. Hai România! Acesta este cel mai mare campionat mondial din lume, ca diversitate de stiluri și număr de participanți. Anual acesta, campionatul s-a desfășurat în Italia, în orașul Carrara şi a avut peste 8000 de participanți din 45 de țări. Dar au fost ani în care numărul sportivilor a ajuns la 10.000.

La prima prezență la acest nivel, ne-am clasat pe podium, venind din calificări. Îmi pare rău că am ratat prima poziție, din păcate. A fost foarte greu. După trei zile de calificări, în fiecare zi pentru câte o probă, a 4-a zi şi ultima, a fost rezervată tuturor finalelor pe categorii. A fost foarte greu, dar foarte frumos” a mai spus antrenorul Adi Lungu.

 

Un cărășan din Oțelu Roșu este triplu vicecampion mondial. În încheierea discuției cu noi, Adrian Lungu a mai adăugat: ,,Aventura s-a încheiat, ne-am bucurat, ne-am distrat, ne-am bătut, iar experiența căpătată în această competiție este foarte bogată. Rezultatele ne încurajează să ne antrenăm în continuare cel puţin la fel de mult, şi să ne întoarcem la următoarea ediție mai pregătiți, să cucerim primul loc, de care acum am fost așa de aproape. Nici o competiție nu este un capăt de drum, calea noastră fiind aceea a artelor marțiale pe care cu onoare o urmăm. Mulțumim celor care ne-au trimis mesaje de susținere și celor care au avut gânduri bune, vă apreciem și vă iubim”!

 

Comentarii

comentarii