Un leac băbesc pentru insomnie, rinită alergică, răgușeală, sinuzită, răceală, tuse și gripă – Siropul de ridiche neagră VIDEO

Un călugăr ortodox dintr-un schit din Banat, susţine că acest remediu poate vindeca răcelile, tusea şi gripă chiar peste noapte, un lucru greu de crezut de majoritatea cititorilor articolului.

Totuşi, în scurt timp, comentariile celor care încercau acesta reţeta erau pline de uimire, mulţi susţinând că într-adevăr, acesta băutura a avut efect în timp foarte scurt.
Siropul de ridiche neagră cu miere de albine, este un remediu naturist tradiţional la popoarele estice cu nenumărate efecte benefice asupra organismului: combate şi tratează tusea şi răgușeala, combate şi tratează gripă şi răceala.

Conform Wikipedia “ridichea neagră sau Rapfanus sativus varietatea niger este un soi de ridiche folosit din cele mai vechi timpuri în medicină naturistă, atribuindu-se puteri de vindecare a bolilor digestive, biliare, răcelii. Conţine glucide, uleiuri esenţiale, enzime, microelemente, vitaminele B şi C, flavonoide, izotiocianati, inhibitori de enzime. Este un puternic energizant, elimina toxinele din organism şi regenerează ficatul”.

Ingrediente:
1 ridiche neagră

2-3 linguri cu miere de albine

Mod de preparare:

Dar cum se prepară siropul de ridiche neagră?

Pentru a pregăti acest sirop avem nevoie de o ridiche neagră întreagă şi câteva linguri de miere de albine naturală poliflora. Pentru un efect mai puternic se poate folosi o miere de albine naturală de tei, care este un adevărat tratament natural împotriva: insomniei, sinusuri înfundate, rinita alergică, ragușeala, sinuzita etc.

Ridichea nu se curăţa de coajă, se spala foarte bine cu apă rece şi se şterge cu un prosop. Se taie deasupra (acolo unde au fost frunzele) un capac care se va da deoparte şi cu o linguriţă sau cu un cuţit se va scobi în interiorul ei şi i se va scoate miezul, lăsând totuşi cam 1 cm de conţinut de jur împrejur.
Se pune miere de albine în ridiche până la jumătate, se acoperă ridichea cu capacul ei şi se lăsa aşa la macerat peste noapte pentru a se forma siropul din suc de ridiche şi miere sau zahăr.

Când este gata, se ia câte 2 linguri din acest sirop de câte ori ne supără tusea sau suntem răguşiţi. Siropul sau sucul de ridiche neagră de toamnă este foarte plăcut la gust, este natural, simplu şi uşor de preparat. Ridichea se foloseşte până când se înmoaie de tot.

Opţional, din miezul de ridiche rămas se poate prepara o salată de ridiche neagră sau se pot tăia feliuţe subţiri pe care le presărăm cu zahăr şi le lăsăm să se macereze peste noapte. Se poate consuma sucul obţinut, sau chiar şi feliuţele de ridiche, având acelaşi efect în combaterea tusei, gripei, răcelii şi a răguşelii.

ATENȚIE! ACESTA ESTE UN TEXT INFORMATIV ȘI NU ȚINE LOCUL UNEI RECOMANDĂRI MEDICALE

Comentarii

comentarii

One thought on “Un leac băbesc pentru insomnie, rinită alergică, răgușeală, sinuzită, răceală, tuse și gripă – Siropul de ridiche neagră VIDEO

Comments are closed.