UN NOU PROIECT PE TEMATICA HOLOCAUSTULUI LA ”ELIADE” REȘIȚA

UN NOU PROIECT PE TEMATICA HOLOCAUSTULUI. Ziua Națională de Comemorare a Holocaustului  este un eveniment național ținut pe 9 octombrie în România, dedicat comemorării victimelor Holocaustului.

În acest context vă informăm că, în cadrul Clubului “Curcubeul Toleranței”, la Colegiul Național “Mircea Eliade” din Reșița, a fost aprobat și se va desfășura în perioada septembrie 2019 – martie 2020, un nou proiect pe tematica drepturilor omului și a Holocaustului denumit – „Diferiți sub aceeași umbrelă!”(“Different under the same umbrella!”), un proiect de mini – granturi, finanțat de Institutul Olga Lengyel din New York, SUA și coordonat de profesorul de istorie Ghiorghița Fercea.

În perioada 4-9 octombrie 2019, memoria celor care au suferit și au fost uciși în perioada Holocaustului din România, va fi comemorată printr-o serie de activități :vizită la sinagogă, prezentare de carte, întâlniri on-line cu supravieţuitori , vizionare de filme documentare.
Holocaustul a reprezentat o realitate foarte crudă a secolului al XX-lea. Reacția noastră la Holocaust dorim să fie, prin activitățile proiectului „Diferiți sub aceeași umbrelă”, respectul pentru pace, pentru drepturile și libertățile fundamentale ale omului, democrația și solidaritatea.

UN NOU PROIECT PE TEMATICA HOLOCAUSTULUI. Școlii îi revine un rol important în a-l educa pe tânăr în spiritul respectului și al atașamentului față de aceste valori, astfel încât, pe viitor, să avem capacitatea de a nu mai repeta greșelile comise, de a nu mai perpetua violența, agresivitatea, conflictul, inechitatea în relațiile dintre oameni.

Dintre obiectivele acestui proiect menționăm:

Cunoașterea civilizației evreiești
Crearea empatiei cu victimele Holocaustului și păstrarea memoriei lor
Combaterea fenomenului de agresiune în școli
Implicarea elevilor în activități pentru a-si dezvolta încrederea în sine, spiritul de echipă, empatia, toleranța și abilitatea de a accepta pe oricine altcineva, indiferent de origine, etnie, limbă sau orice alt statut
Formarea și dezvoltarea comportamentului civic responsabil

UN NOU PROIECT PE TEMATICA HOLOCAUSTULUI. Activitățile desfășurate în cadrul proiectului se evaluează permanent prin aplicarea unor chestionare, prin discuții cu participanții, prin intermediul imaginilor realizate în cadrul proiectului.

Comentarii

comentarii