Un remediu natural pentru boli oculare: MIEREA

DESPRE

Mierea nu este folosita numai ca inlocuitor gustos pentru zahar sau pentru aroma alimentara, dar prezinta si numeroase beneficii pentru sanatate, piele si frumusete, cum ar fi pierderea in greutate, diabetul, arsurile, alergiile, problemele respiratorii etc.

Stiti ca mierea ajuta la imbunatatirea vederii si eliminarea unor probleme legate de ochi, cum ar fi cataracta, glaucomul, trachoma, ochii rosii sau roz? Surprinzator, nu-i asa?

Exista multe studii care arata ca mierea actioneaza ca un super tonic pentru imbunatatirea vederii si reducerea inflamatiei sau roseata sau iritarea ochilor. Va intrebati cum sa utilizati mierea pentru tratarea problemelor oculare si pentru a va mentine ochii sanatosi? Aruncati o privire la acest articol, care va explica cum este mierea utila pentru ochi.

Tratarea afectiunilor oculare
Mierea prezinta proprietati calmante, antibacteriene, antimicrobiene, antiseptice si antiinflamatoare care ajuta la tratarea diferitelor boli oculare cum ar fi blefarita ulcerativa, blefaroconjunctivita, ulcerele corneene de origine inflamatorie si traumatica. Pentru tratarea dimensiunii corneei si a cataractei (in stadiul initial), folositi miere proaspata ca cel mai bun remediu.

Ochii obositi
Utilizarea sporita a calculatoarelor si petrecerea multor ore in fata televizorului sau a altor dispozitive electronice va va face sa va simtiti obositi iar ochii dumneavoastra vor avea de suferit. Daca sunteti unul dintre acei oameni care sufera de ochi tensionati, atunci utilizati mierea ca cel mai bun remediu pentru a scapa de ochii obositi. Pur si simplu aplicati mierea in stare bruta pe pleoapele inchise si relaxati-va cu o muzica linistitoare. Lasati-o sa actioneze timp de 30 de minute si clatiti pleoapele cu apa rece.

Ochii uscati
In aceasta lume moderna, majoritatea oamenilor sufera de ochi uscati. Ochii uscati sunt o afectiune obisnuita a ochiului care face ca acesta sa nu poata furniza cantitatea necesara de lacrimi care sunt esentiale pentru lubrifierea sa. Pacientul se va confrunta cu o varietate de simptome cum ar fi mancarime, durere, roseata a ochiului, senzatie de corp strain sau nisip in ochi si estompare a vederii. Puteti sa scapati de aceasta afectiune cu ajutorul mierii. Tot ce trebuie sa faceti este sa spalati ochii cu miere si apa calda. Utilizati acest amestec pentru a spala bine zona ochilor seara inainte de culcare.

Degenerarea maculei
Degenerarea maculara este o afectiune a ochiului care se instaleaza odata cu varsta, care provoaca deteriorarea portiunii centrale a retinei si, prin urmare, determina incetosarea vederii sau pierderea acesteia. Putem preveni cu usurinta aceasta problema cu ajutorul mierii. Mierea are o bogata sursa de antioxidanti care ajuta la mentinerea muschilor ochiului. Deci, daca treceti peste 40 de ani, asigurati-va ca aveti o vedere buna folosind cu regularitate miere in stare bruta.

Glaucom
Un glaucom este un grup de tulburari oculare asociate care afecteaza nervul optic al ochiului, care se produce atunci cand fluidul se acumuleaza in partea din fata a ochilor. Aceasta acumulare va creste presiunea intraoculara in ochi si, astfel, va duce la deteriorarea permanenta a nervilor optici.

In stadiile incipiente, glaucomul nu prezinta simptome, ci cauzeaza pierderea permanenta a vederii sau orbire. Cele mai multe studii au aratat ca utilizarea regulata a mierii brute ca picaturi pentru ochi va ajuta la reducerea posibilitatii de aparitie a acestei tulburari de ochi cu 50%!

Ochii roz sau conjunctivita
Ochiul roz este cauzat atunci cand conjunctiva devine inflamata si face ochiul sa devina rosu, umflat, instalandu-se si senzatia de mancarime. Este foarte contagioasa si afecteaza in special copiii. Fiind bogata in antibacteriene, antimicrobiene si antiinflamatoare, mierea actioneaza ca cel mai bun remediu pentru tratarea conjunctivitei. Elimina actiunea microbiana, imbunatateste sistemul imunitar si linisteste ochii pentru a scapa de mancarime, iritatii si durere. Pur si simplu se toarna 1 – 2 picaturi de miere in ochiul afectat (sau) consumati miere ca parte a alimentatiei zilnice (sau) aplicati miere in jurul zonei afectate a ochiului pentru a scapa de infectie.

Ridurile/cearcanele
Cei mai multi dintre noi se tem de semnele de imbatranire care ne fac sa aratam in varsta fara sa fim batrani. Nu numai varsta, ci si genetica, fumatul, expunerea prelungita la radiatiile ultraviolete daunatoare ale soarelui, deficientele nutritionale, ingrijirea necorespunzatoare a pielii faciala etc. vor cauza riduri sub ochi. Mierea va ajuta sa va ocupati de aceste riduri si de linii fine din jurul ochilor. Trebuie doar sa aplicati niste miere pe ochii inchisi si in jurul lor, insistand pe zonele afectate; clatiti cu apa calda dupa 15 minute. Daca doriti, puteti amesteca mierea cu gel de aloe vera. Acelasi tratament se poate aplica si in cazul cearcanelor.

Infectii oculare
Toate tipurile de infectii oculare care sunt cauzate de bacterii, ciuperci, virusuri sau orice alte microorganisme pot fi vindecate cu miere. Pur si simplu amestecati cantitati egale de miere si apa clocotita intr-un bol mic si aplicati-o pe ochiul afectat folosind o discheta demachianta. Mierea ajuta foarte mult si la cresterea productiei de oxid nitric, care este esentiala pentru fluxul sanguin adecvat catre nervii optici. Deci, din cele mai vechi timpuri, este folosita si ca un tonic al nervului optic.

O culoare a ochilor mai luminoasa
Mierea lumineaza culoarea ochilor in mod natural, dar nu instantaneu. Aveti nevoie doar de miere si de apa pentru a obtine ochi mai luminosi. Se amesteca 1 picatura de miere in 5 picaturi de apa calda si se amesteca bine. De asemenea, amestecati mierea si apa calda in raporturi 1: 5 si depozitati aceasta solutie intr-o sticla curata. Puneti 3 picaturi din acest amestec in fiecare dimineata si seara. Puteti stoca aceasta solutie intr-un loc racoros si intunecat pentru utilizare cotidiana.

ATENTIE!!! Ochii nostri sunt cu adevarat pretiosi. Prin urmare, trebuie sa fim constienti de toate riscurile posibile asociate cu orice produs pe care il punem in ochii nostri, si acelasi lucru este valabil si pentru miere. Sa avem grija ce trebuie sa luam in considerare inainte de a utiliza mierea pentru ochi: daca aveti vreo alergie anterioara la polen si alte sensibilitati legate de albine, evitati sa folositi miere in ochi. Poate agrava infectia si provoca pierderea temporara a vederii. Multe tipuri de miere pot fi destul de acide (pH 3,4-6,1), astfel incat pot provoca disconfort grav in ochii dumneavoastra. Prin urmare, asigurati-va ca mierea pe care o utilizati nu este acida.

Citeste tu articolul original aici: https://www.curademiere.ro/mierea-remediu-pentru-boli-oculare/?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+CuraDeMiere+%28Cura+de+Miere+-+Revista+online+de+bun+gust%29

Comentarii

comentarii