Un sfat de sănătate și viață lungă – 6 mese pe zi fără să te îngrași

Stim deja demult ca nu conteaza doar ce mananci, ci si orarul meselor, insa de data asta oamenii de stiinta au mai facut o descoperire care poate fi de major folos tuturor celor dornici sa slabeasca, titrează Lyla.

Potrivit unui studiu publicat recent in revista de specialitate “Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics”, persoanele care mananca sase mese mici pe zi sunt, in medie, mai slabe decat cele care mananca de patru sau chiar de mai putine ori pe zi.

Cercetarea arata ca “a manca putin si des” inhiba practic apetitul, motiv pentru care consumul caloric se reduce semnificativ, spre deosebire de obiceiul de a manca de putine ori pe zi, dar excesiv cantitativ.

“Persoanele care mananca sase mese de mici dimensiuni pe zi, la aproximativ trei-patru ore distanta, nici macar nu mai sufera de cresteri sau scaderi masive ale nivelului de insulina din organism, motiv pentru care poftele puternice, impulsive sunt tinute la distanta”, explica Jen McDaniel, purtatorul de cuvant al Academy of Nutrition and Dietetics.

Totodata, oamenii de stiinta au constatat ca cei care mananca de sase ori pe zi au si un aport caloric mai scazut tocmai pentru ca reglarea nivelului de insulina previne instalarea episoadelor de foame acerba sau de rontaiala.

Iata cum arata, caloric vorbind, o alimentatie zilnic de 1.800 de calorii impartita in sase mese, dupa recomandarile specialistilor in nutritie:

Masa 1: 400 calorii
Masa 2: 200 calorii
Masa 3: 400 calorii
Masa 4: 200 calorii
Masa 5: 500 calorii
Masa 6: 100 calorii

Comentarii

comentarii