,,Unde sânt zăpezile de altă dată?” La Feri si la Carmen în Canada! VIDEO

Dar, iată că de data aceasta avem și un răspuns: În Canada oameni buni, acolo sunt zăpezile de altă dată. Am primit ieri un set de fotografii și un video de la o familie de reșițeni stabilită la Montreal în urmă cu peste 35 de ani.

Într-o discuție avută cu Fery aseară, acesta spunea la un moment dat: ,,Acum merg să curăț zăpada din fața casei fiindcă de ieri și până azi, s-a depus un nou strat de 40 de cm. Asta în condiția în care mai aveam unul de vreo 1 m.

Normal că primul lucru a fost să-i cer să-mi trimită repede niște fotografii – nu de alta- dar măcar așa să vedem și noi zăpada adevărată. În troiene zăpada masoara si 3 m iar temperatura va coborî la MINUS 48 de grade Celsius. Ziua este mai cald, sunt DOAR vreo minus 36 de grade. Și canadienii merg la muncă, copiii merg la școală, sib nici o formă nu se oprește activitatea și nici media nu anunță ,,apocalipsa alba și votezul polar” din oră în oră.   

Comentarii

comentarii

One thought on “ ,,Unde sânt zăpezile de altă dată?” La Feri si la Carmen în Canada! VIDEO

  • 5 februarie 2023 la 10:01
    Legătură permanentă

    Da, europenii sunt niște mameluci răsfățați care se vaită din orice! Aici în Germania dacă temperatura scade sub zero grade, în media e vorba de „Sybirische Kälte” (frig siberian) și vara dacă urcă temperatura puțin peste 25°C e vorba de „Hitzewelle” sau „Troppenhitze” (val de căldură sau căldură tropicală). Iarna daca scade puțin temperatura și termopanele nu etanșează așa cum crede chiriașul că ar trebui, fug toți la advocați să dea proprietarul în judecată cerînd „Mietminderung” (micșorarea temporară a chiriei) deoarece condițiile de locuit, lasă de dorit iar proprietarul nu se ține de clauzele din contractul de închiriere! 🙂 Îmi aduc aminte, pe la începutul anilor 70, copil fiind, aveam de crăciun cam 40 cm de zăpadă în Reșița și în Februarie un frig de crăpau pietrele, zăpada înghiețată de ziceai că-i sticlă și nu se mai văita nimeni! De condițiile de la bloc pe vremea aceea nici nu mai vreu să vorbesc (Str Progresului 2) unde locuiam atunci. Pot numai sa spun: – Europeni, lăsați văicăreala!

Comentariile sunt închise.