Unele alimente și compuși – dușmanii libidoului și a vieții sexuale

sex34Exista o serie de alimente care pot afecta dorinta sexuala, dupa cum ne arata mai multe studii de specialitate. Si cum o veste rea nu vine niciodata singura, aceste alimente si substante alimentare au si alte efecte nocive asupra sanatatii. Iata o lista schematica cu acele alimente care ar putea afecta viata sexuala si nu numai.

Cafeaua

Am ales sa incepem aceasta lista de alimente cu cafeaua, pentru ca foarte multe persoane o consuma. Si in aceasta ordine de idei trebuie sa mentionam ca aceasta bautura este cumva la limita: bauta in cantitati mici este ca un medicament, dar in cantitati mari devine un adevarat pericol pentru sanatate.
Este indicat sa beti o ceasca de cafea pe zi, dimineata, dupa ce ati luat micul dejun si niciodata pe stomacul gol. Cafeaua nu trebuie indulcita. Rareori puteti consuma si doua cesti de cafea, in zilele dificile, dar nu trebuie sa faceti un obicei.
Ce se intampla insa cand consumam mai mult de 1-2 cesti de cafea pe zi? Ei bine apar reactiile adverse, nedorite. Se pare ca un consum excesiv de cafea duce la scaderea libidoului, dar si la afectarea glandei tiroide.
Tot printr-un consum excesiv de cafea sunt afectate si glandele suprarenale, responsabile de secretia hormonilor de stres. Devenim astfel sensibili in fata stresului, suntem predispusi la ingrasare si culmea, s-ar putea sa ne simtim obositi, chiar daca bem multa cafea.

Atentie la produsele vegetale procesate

Includem aici o serie de alimente semipreparate, dar si o buna parte din produsele de soia. Aceste produse pot contine fitoestrogeni – substante vegetale asemanatoare estrogenilor, hormonilor sexuali feminini.
Pe aceasta lista punem si unele ceaiuri, de aceea va indicam sa cititi eticheta. Plantele si preparatele care contin fitoestrogeni scad dorinta sexuala, dar pot interactiona si cu anticonceptionalele orale. Mai mult decat atat, pot tulbura menstruatia si sanatatea genitala, iar unele plante pot creste riscul de cancer la san daca sunt consumate in exces.
Cititi mai multe informatii despre fitoestrogeni.

Bauturile acidulate sau dulci

National Institutes of Health (NIH) a lansat un studiu care atesta faptul ca bauturile acidulate pot duce la depresie si afecteaza libidoul. Daca nu consumati bauturi acidulate, ci sucuri dulci din comert, atunci iarasi puteti suferi de depresie, scaderea libidoului, dar si de cresterea riscului pentru diabet.
New England Journal of Medicine a realizat de asemenea un stiudiu amplu in care a implicat peste 21.000 de persoane. Concluziile acestui studiu demontreaza ca un consum ridicat de zahar (dulciuri, bauturi) poate interfera cu gene care influenteaza greutatea si creste riscul unei persoane pentru diabet, conform Ivillage.com.

Comentarii

comentarii