Ungurii vor la guvernare, dar nu cunosc aticolul 1 al Constituției României

constitutiaPreşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat că liberalii au pus două condiţii UDMR-ului pentru a intra la guvernare: recunoaşterea articolului 1 din Constituţie şi susţinerea candidatului USL la prezidenţiale.

“Le-am cerut două lucruri pentru a putea avea o justificare morală, politică. Dacă modificăm Constituţia, haideţi să punem capăt printr-o înţelegere clară şi atâta vreme cât noi am recunoscut teoretic şi practic să promovăm drepturile minorităţilor, să recunoaşteţi articolul 1 din Constituţie, cu un simbolism major pentru noi. Al doilea lucrur cerut a fost susţinerea candidatului USL la alegerile prezidenţiale”, a spus ieri seară la Antena3 Antonescu.
Potrivit acestuia, UDMR a fost de acord cu susţinerea candidatului USL, dar nu cu recunoaşterea articolului 1 din Constituţie: “România este stat naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil”.
Preşedintele PNL l-a criticat pe liderul UDMR, Kelemen Hunor, pe care l-a acuzat că deşi a semnat acordul cu USL în timpul campaniei electorale a promovat mesajele “propagandei băsiste”.
Crin Antonescu a făcut un apel către populaţia de etnie maghiară, căreia i-a transmis că nu trebuie să trăiască cu impresia cu UDMR nu se află la guvernare din cauza PNL.

Comentarii

comentarii