UPDATE Perchezitii la Resita lasate cu 8 arestati si 11 retinuti – Retele de droguri destructurate VIDEO

UPDATE Perchezitii lasate cu 8 arestati si 11 retinuti. În urma celor 29 de percheziții domiciliare efectuate în cursul zilei de ieri, au fost dispuse măsuri preventive față de 19 persoane, 11 persoane fiind reținute pentru 24 de ore și introduse în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin, iar față de alte 8 persoane a fost dispusă măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

Vă reamintim că 29 DE PERCHEZIȚII PENTRU DESTRUCTURAREA A 3 GRUPĂRI INFRACȚIONALE DE TRAFIC DE DROGURI au avut loc ieri la Resita. Ieri, 9 iulie, polițiști de la Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Caraș – Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T. –  Biroul Teritorial Caraș – Severin, au efectuat 29 de percheziții domiciliare, pe raza municipiului Reșița. Sunt vizate adresele mai multor persoane bănuite de constituirea unor grupări infracționale organizate, specializate în distribuirea de droguri de risc și substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive. Au fost găsite și ridicate de la persoanele bănuite, diferite cantități de droguri de mare risc, de risc și substanțe halucinogene, bani și obiecte folosite la cantărirea și prelucrarea substanțelor.

In cursul zilei de ieri, 38 de persoane din Reșița, membrii ai grupărilor, au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Caraș-Severin, în vederea audierii.

În urma probatoriului administrat în cauză, s-a stabilit că în cursul anului trecut, pe raza municipiului Reșița, s-au conturat trei grupări infracționale organizate, care acționau în Reșița și în localitățile limitrofe.

UPDATE Perchezitii lasate cu 8 arestati si 11 retinuti. Două dintre aceste grupări ar fi fost implicate în distribuirea de droguri de risc, iar cea de-a treia s-ar fi ocupat cu efectuarea de operațiuni cu produse susceptibile a avea efecte psihoactive, între cele trei grupări existând interacțiuni, în special pe linie de distribuție stradală.

Cele trei grupări infracționale erau structurate pe un palier de aprovizionare și un palier de distribuție stradală, fiind coordonate de șase tineri cu vârste cuprinse între 20 și 30 ani, toți din Reșița.

Aprovizionarea cu droguri de risc, respectiv cannabis, s-ar fi făcut în special de la dealeri din Timișoara, ulterior drogurile fiind porționate și oferite spre vânzare, la doze de 0,2 – 1 gram, de către membrii palierului de distribuție stradală.

Pentru producerea substanțelor susceptibile a avea efecte psihoactive, leaderii grupărilor ar fi procurat substanța activă de la persoane din Craiova, pe care ar fi prelucrat-o ulterior prin amestecarea cu diverși solvenți și impregnarea pe fragmente vegetale.

UPDATE Perchezitii lasate cu 8 arestati si 11 retinuti. Substanțele susceptibile a avea efect psihoactiv ar fi fost vândute în rândul tinerilor din Reșița, la prețuri cuprinse între 30 – 60 lei/doza, la doze de 0,2 – 1 gram.

Comentarii

comentarii