UPDATE VIDEO DNA face percheziții la domiciliul lui Sorin Frunzăverde, la Consiliul Județean Caraș-Severin și la Camera de Comerț

Continuă seria anchetelor și perchezițiilor în Caraș Severin. În această dimineață, procurorii DNA au descins la domiciliul președintelui CJ Caraș Severin, Sorin Frunzăverde. În același timp, o altă echipă de procurori și anchetatori ai DNA, fac percheziții la sediul Consiliului Judeţean Caraş Severin. O altă echipă face același lucru la sediul Camerei de Comerț din Reșița, loc în care liderul liberal are un birou de lucru.

[youtube id=”wSsAXgVJGHI”]

Percheziţiile de azi vin după cele de acum două zile de la biroul și domiciliul vicepreședintelui CJ, Ionesie Ghiorghioni. Oamenii legii l-au prins atnci pe vice în flagrant când primea 20.000 lei în biroul său din sediul CJ Caraş Severin.

DNA

Președintele CJ nu se află la Reșița în acest moment, dânsul fiind într-o deplasare în județ. Se pare că procurorii DNA l-au invitat să vină la Reșița la sediul CJ pentru unele discuții.
De asemnenea, procedura spune că în cazul perchezițiilor domiciliare, acestea se pot desfășura, chiar dacă persoana în cauză nu este acasă.

Perchezițiile de azi sunt ,,atipice” am putea spune: oamenii legii nu au fost mascați cu cagule pe față – intrarea în casă făcându-se în momentul în care o doamnă mai în vârstă a deschis poarta de la curte.

Dacă până acum acțiunile DNA erau legate de spagă și mită, se pare că descinderile de azi de la locuința liderului liberal, ar avea legătură cu turul doi al alegerilor prezidențiale.

Denunțătorii spun că din CJ, s-ar fi făcut amenințări și presiuni la adresa primarilor din județ ca aceștia să ,,aibă grijă,, cum se votează în sat fiindcă de rezultatul alegerilor, adică – dacă iese sau nu Klaus Iohannis președinte, se vor atribui și fonduri de la județ.

La ora 10, anchetatorii au părăsit casa președintelui CJ C-S. Aceștia au luat din casa liderului liberal, o cutie – probabil cu acte.

Şefa Serviciului Comunicare din cadrul Consiliului Judeţean, Camelia Şuşco, a confirmat faptul că se fac percheziţii în biroul preşedintelui consiliului: „Sunt în derulare percheziţii legate de turul al doilea al alegerilor prezidenţiale de anul trecut. Prezenţa lui Sorin Frunzăverde nu a fost solicitată, el desemnând pe una dintre secretare să fie martoră la percheziţie”.

Anchetatorii au părăsit sediul Consiliului Judetean Caras Severin in jurul orei 13. Percheziţia s-a făcut în lipsa lui Sorin Frunzăverde, acesta aflându-se, se pare, în staţiunea Băile Herculane.

[youtube id=”iQ-nZqSQ1TI”]

Deocamdată, vorbim doar de acuzații ale DNA care trebuiesc probate iar judecătorii vor decide în funcție de probele și materialele de la dosar.

Vom reveni.

Comentarii

comentarii