UPDATE VIDEO Fetița lovită în cap de bucata de lemn căzută de pe funicular, a fost transportată la Spitalul din Timișoara – Simbolul Reșiței, face victime

ambulantaUPDATE 02 iunie- Fetița lovită în cap de o bucată de lemn venită de pe funicular chiar de 1 Iunie – Ziua copilului, a fost transportată la Timișoara la ,,Spitalul de copii Louis Țurcanu”. Ea este supusă mai multor investigații de specialitate și unui control neurologic amănunțit deoarece în județul Caraș Severin nu există nici un medic neurolog pediatru.
UPDATE ora 21:30 Fetița și-a revenit din starea de comoție cerebrală și este acum sub supravegherea medicilor de la Secția Pediatrie din cadrul SJU REșița. Ea va fi ținută sub observație și în cazul în care va fi nevoie, va fi trimisă la Spitalul de Copii Louis Țurcanu din Timișoara.

Grav accident – sau mai degrabă, incident, în această seară la Reșița. O fetiță de doar șase ani a fost lovită în cap de o bucată de lemn sau ceva asemănător, căzută sau aruncată – asta vor stabili polițiștii, de pe podul funicularului ce traversează centrul civic al Reșiței.
Fetița se plimba împreună cu mama sa și cu o soră mai mică în zona cuprinsă între Palatul Cultural și Pasajul rutier iar în momentul în care au trecut pe sub podul funicular, de sus a căzut o bucată de lemn care a lovit-o pe fată în cap. Micuța și-a pierdut conștiența pe loc, mama și oamenii care s-au adunat imediat la fața locului au cerut ajutor la 112, la fața locului au sosit echipajele ambulanței, pompierilor militari și poliției iar fetița a fost transportată la Secția de Urgență a Spitalului Județean din Reșița.

Din primele investigații medicale a reieșit că fetița a suferit un TCC (traumatism cranio -cerebral) cu pierderea conștienței, vărsături și mai toate manifestările clare ale unei comoții cerebrale acute.
În acest moment, micuța se află în grija medicilor la Spitalul de Urgență care au supus-o la mai multe investigații medicale – inclusiv imagistice.
Acesta este un alt accident din seria celor legate de podul funicularului ce a aparținut defunctului CSR. În urmă cu un an și ceva, o bucată de tablă s-a desprins de pe podul funicular și a căzut în Bârzava în zona Palatului Cultural. Locuitorii din zonă spun că de fiecare dată când bate vântul cu putere sau plouă abundent, de pe plasa de protecție a fostului funicular, cad pietricele sau chiar pietre de diametrul unui ou.
Podul funicularului a fost construit prin anii 1960 pentru a proteja zona pe care o traversa și pentru a susține instalația în sine care măsoară în jur de 1000 de metri din Dealul Golului și până pe dealul din spatele Casei de Cultură.
Funicularul- o adevărată povară pentru CSR – TMK, a fost vândut cu câteva mii de euro unui om de afaceri din Reșița. Să nu uităm că un asemenea agregat format din km de cabluri și plasă din sârmă cu o vechime de zeci de ani, are nevoie de întreținere, de o echipă permanentă de mentenanță. În urmă cu ceva timp, la nivelul municipiului s-a iscat o dispută privind acest pod pe care unii l-au declarat simbol al orașului, alții îl văd suport pentru sediul unor birouri sau magazine iar alții, pasaj de promenadă între două dealuri. De parcă cuiva i-ar trece prin cap să urce costa dealului pentru a parcurge podul pe jos, după care ajuns în capătul celălalt, să coboare o altă pantă a dealului. Un pod care leagă nimic de nimic. Proiectul ar deveni credibil în cazul în care s-ar reveni asupra proiectului pus în discuție de primarul Stepanescu în urmă cu vreo 3 ani privind construcția unui mega- parc de distracții pe Dealul Golului.
Alții- spun că de fapt, podul ar face obiectul unor tranzacții mai secrete sau nu, pentru un eventual schimb: linia defunctului tramvai contra pod funicular.
Cert este că și întreținerea, dar și demolarea lui, se ridică la prețuri enorme. Până atunci, podul produce doar griji și acum- victime.
Pe surs, am aflat că din primele cercetări, se pare că bucata de material a fost aruncată de pe pod de niște copii care și-au găsit loc de joacă acolo- fapt deloc neobișnuit pentru tinerii cu spirit de aventură prea dezvoltat fiindcă este mai mult ca sigur că părinții habar nu au pe unde le umblă odraslele și nici ce fac sau în fel se joacă.

Comentarii

comentarii