Urmările furtunii din noaptea de 21 iulie 2023 – Dezastru la Reșița VIDEO

În urma vântului puternic și a precipitațiilor abundente înregistrate într-un timp foarte scurt, în dispeceratul integrat al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „SEMENIC” al județului Caraș-Severin au fost înregistrate 175 de apeluri, în intervalul orar 22:20 – 00:30. Pompierii militari cărășeni au fost solicitați să intervină pentru înlăturarea efectelor negative produse de furtună în mai multe locații din județ.

Cele mai multe situații s-au înregistrat în municipiul Reșița, unde pompierii au intervenit pentru degajarea mai multor copaci căzuți pe carosabil pe DN58B, la ieșirea din Reșița spre Caransebeș, în vederea reluării traficului rutier după aproximativ 120 minute.

De asemenea, s-a intervenit pentru degajarea mai multor copaci căzuți pe carosabil, acoperișuri, precum și pentru degajarea copacilor căzuți pe autoturisme de pe aproximativ 20 de străzi.

Două situații mai deosebite s-au înregistrat pe str. Zadei, unde 2 persoane au fost surprinse sub acoperișul unui bloc prăbușit de vântul puternic; persoanele au fost transportate la spital pentru îngrijiri medicale de către o ambulanță SAJ și una SMURD.

Cea de-a 2 situație a fost semnalată în dreptul Insulei Ostrov, unde 2 persoane au fost surprinse de furtună pe Dunăre și au fost recuperate ulterior de Poliția de Frontieră.

Pompierii au fost solicitați și în localitățile Zăvoi și Băile Herculane pentru degajarea copacilor de pe carosabil, precum și a unui acoperiș care era în pericol de cădere.

În orașul Bocșa, pompierii militari, împreună cu cei voluntari, au acționat pentru stingerea unui incendiu la un stâlp electric.

De asemenea, Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Ezeriș a acționat pentru degajarea unui copac căzut pe carosabil, pe DN58A, între Ezeriș și Fârliug.

Au fost angrenați un număr de aproximativ 70 de militari și 17 autospeciale din cadrul celor 4 subunități de intervenție ale inspectoratului nostru.

Au fost soluționate o mare parte din solicitări, acțiunile pentru înlăturarea efectelor produse de furtună urmând să fie continuate și în cursul zilei de mâine.

În acest moment, nu mai avem intervenții în desfășurare.

Comentarii

comentarii