URMĂRIT INTERNAȚIONAL PENTRU 18 FURTURI ,,DE PĂ AUSTRIA,, RETINUT LA RESITA

Un bărbat de 38 de ani, pe numele căruia autorităţile austriece au emis un mandat european de arestare pentru comiterea a 18 infracțiuni de furt, a fost depistat de poliţiştii serviciului de Investigații Criminale – Biroul Urmăriți.

Ieri, 8 martie a.c., poliţiştii serviciului de Investigații Criminale – Biroul Urmăriți au pus în executare un mandat european de arestare, emis de autoritățile austriece pe numele unui bărbat în vârstă de 38 de ani, din Caransebeș.
Bărbatul a fost dat în urmărire internaţională, fiind bănuit că în perioada 02.05.2016 – 21.11.2016, împreună cu un alt bărbat, ar fi comis 18 furturi cauzând un prejudiciu mai mare de 5.000 de euro.
Cel în cauză a fost reținut de polițiști pe bază de ordonanță de reținere, pentru comiterea infracțiunii de furt.

Astăzi, 9 martie a.c., bărbtul urmează să fie prezentat magistraților Curții de Apel Timișoara cu propunere de arestare preventivă, în vederea efectuării procedurilor de predare către autoritățile judiciare din Austria.

Pentru punerea în executare a mandatului, poliţiştii au beneficiat de date suplimentare obţinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Comentarii

comentarii