Urmează fenomene periculoase! Ce anunță meteorologii

Avertizare meteo de ultimă oră! Meteorologii au realizat prognoza meteo pentru perioada următoare! Vremea se schimbă radical și am putea avea parte inclusiv de fenomene periculoase! La ce ar trebui să ne așteptăm? Pentru zona Banatului Montan, ANM anunta COD PORTOCALIU-15.01.2019, interval orar 07:30-13:30 – intensificari ale vantului cu viteze de 125 km/h, transport de zapada care va scadea vizibilitatea in zona de munte la peste 1800m.

 

Meteorologii au extins şi au prelungit, luni, până miercuri seară, la ora 20.00, informarea de ninsori şi codul galben de vânt. În majoritatea regiunilor vor fi intensificări ale vântului, în general cu viteze la rafală de 45…55 km/h accentuând senzaţia de rece, iar izolat şi trecător, în special în Transilvania şi Moldova, zăpada va fi spulberată, fenomen periculos mai ales pentru șoferi. Pe parcursul zilei de miercuri (16 ianuarie), îndeosebi în regiunile sudice şi centrale, rafalele vor atinge pe arii restrânse 60…65 km/h. În zona de munte, vizată de codul galben, rafalele de vânt vor ajunge şi la 120 de kilometri la oră.

 

Potrivit acestora, în vestul, nordul şi centrul ţării temporar vor fi precipitaţii în general slabe cantitativ. Acestea vor fi predominant sub formă de ninsoare, iar în cursul zilei de miercuri (16 ianuarie) în zonele joase de relief, cu precădere din vest şi nord-vest, vor fi precipitaţii mixte, ce vor favoriza depuneri de polei, arată cei de la news.ro.

Până miercuri seară la ora 20.00, în zona de munte va fi cod galben de vânt puternic.

”În toată zona de munte vântul va prezenta intensificări, în general cu viteze de 65…80 km/h si temporar va ninge. Ninsorile vor fi mai intense în noaptea de marţi spre miercuri (15/16 ianuarie), în special în Carpaţii Occidentali, vestul Carpaţilor Meridionali şi nordul Carpaţilor Orientali, unde local se vor acumula cantităţi de 10…15 l/mp”, precizează meteorologii. Citeste tu mai departe aici cum va fi vremea: https://a1.ro/news/vremea/fenomene-meteo-periculoase-este-cod-galben-de-vremea-rea-pana-miercuri-ce-anunta-meteorologii-id834245.html

Comentarii

comentarii