USR: ”Am câștigat în Caraș-Severin un procent important”

Uniunea Salvați România filiala Caraș-Severin a fost prima formațiune politică ce a ieșit în fața opiniei publice, în ziua imediată alegerilor parlamentare, declarând un procent de reușită de 10% în Caraș-Severin.

”Uniunea Salvați România, un partid construit practic de la 0 în 40 de județe a reușit astăzi să devină cel de-al treilea partid parlamentar al României. Lucru acesta sigur că ne onorează, lucrul acesta sigur că ne obligă, încrederea pe care am câștigat-o în urma votului de ieri ne va mobiliza. Grupul parlamentar al USR va avea în jur de 40 de oameni, Camera Deputaților plus Senat și dacă cineva spunea că noi nu suntem politicieni, nu facem politică, de mâine vom face politică în Parlament așa cum am făcut-o în consiliile locale de la București, așa cum am făcut-o în societatea civilă de la București”, a spus reprezentnatul aflat pe listele pentru Senat, Miroslav Tașcu Stavre.

Venit tocmai din București să candideze pe listele pentru parlamentare în Caraș-Severin, Miroslav Tașcu a declarat că rezultatul obținut de formațiunea politică pe care o reprezintă, la nivel național, este un ”rezultat excepțional”. În Caraș-Severin se dă însă lupta cu PMP și ALDE pentru un loc trei în clasamentul scorurilor pe județ.

”Sigur că având o listă de 28 de partide pe buletinele de vot, a fi în primii 3 este mare lucru pentru noi. Vă spuneam că noi până de curând am făcut altceva. Suntem o mână de oameni inimoși care am făcut posibil scorul acesta. Dacă am reușit acum într-un timp foarte scurt lucrul acesta vă spunem și vă vom confirma în lunile care urmează, în anii care urmează, vom încerca să creștem constant pentru că odată ce USR are organizație solidă în Caraș este vremea construcției în continuare. Sperăm ca Leonard Gorcinsky să fie în parlament, e vorba de o redistribuire la nivel național”, a mai spus candidatul USR.

În 12 decembrie USR Caraș-Severin a făcut publice rezultatele parțiale ale alegerilor, pe zone și localități. În Reșița au obținut un scor de peste 10%. USR are însă, în opinia candidaților, un scor foarte mare în Caransebeș, de unde este și candidatul la Camera Deputaților, Leonard Gorcinsky.

”Am primit voturi multe în localități în care nu am ajuns…La Poiana Mare, USR a obținut 15 procente, la Gărâna USR a obținut 14 procente, la Ticvani USR a obținut 11 procente…Uniunea Salvați România a scos scoruri foarte bune!”, a mai spus Miroslav Tașcu Stavre. De asemenea, voturi mulțumitoare a obținut candidatul la Senat din partea comunității sârbe din Caraș.

Comentarii

comentarii