USR Caraș-Severin – Agenția Națională pentru Arii Naturale Protejate (ANANP) trebuie reformată (PE)

Miroslav Tașcu Stavre (USR), a declarat în cadrul unei conferinte de presa că: ,,Patrimoniul natural este încă amenințat – Agenția Națională pentru Arii Naturale Protejate (ANANP) trebuie reformată Ariile naturale protejate din România sunt încă în pericol, întrucât ANANP nu poate juca rolul de coordonare și administrare pentru care a fost concepută”.

Într-o conferință de presă ținută astăzi, candidatul USR la Senat Miroslav Tașcu-Stavre a subliniat că, atâta timp cât ANANP nu are mandatul de a administra ariile naturale protejate din România, acestea riscă să fie grav afectate de exploatările forestiere.
„Mă gândesc în mod special la Caraș-Severin, județul care are cele mai multe arii protejate din țară. Cât timp Romsilva va putea influența modul în care sunt administrate acestea și câtă vreme negocierile pentru planurile lor de management vor rămâne netransparente, cărășenii au de pierdut,” a arătat Miroslav Tașcu Stavre. „Este extrem de important ca Ministerul Mediului să facă negocierile transparente și să țină cont de ce au de spus societatea civilă și mediul universitar, iar Romsilva să nu mai
aibă atribuții de adminstrare, ei având un interes economic evident în exploatările forestiere,” a continuat candiatul USR.

Afirmațiile lui Miroslav Tașcu Stavre vin pe fondul nemulțumirii societății civile privind modul în care sunt administrate ariile naturale protejate, manifestată printr-o rezoluție de la sfârșitul lui 2015 privind înființarea ANANP și prin analiza modului în care se aprobă planurile de management a rezervațiilor naturale.

USR Caras Severin

Comentarii

comentarii