Vacanţă şi sănătate la sfârşit de săptămână – Pensiunea Dimitrios din Valea Cernei VIDEO

Vacanţă şi sănătate la sfârşit de săptămână – Pensiunea Dimitrios. O scurtă plimbare prin Băile Herculane are darul de a reîncărca bateriile biologice. În plus, turistul aflat pe Valea Cernei, afla povestea mai multor obiective turistice. Băile Herculane este o stațiune cu locuri pline de istorie. În plus, toată valea este bogată în izvoare termale dătătoare de sănătate. În plus, peisajele montane te lasă fără cuvinte.

 

 

Râul Cerna vine din munții cu același nume și își varsă apele în barajul Prisaca. Înconjurată de munții Mehedinți și Cernei, valea Cernei și stațiunea Băile Herculane, au o istorie de secole. Peisajele sunt mirifice iar începuturile staţiunii sunt în anul 102 d.Ch. Piatra de temelie a fost pusă de Împăratul Traian. Prima atestarea documentară a Băilor, este din anul 153 d. C.

Vacanţă şi sănătate la sfârşit de săptămână Pensiunea Dimitrios. De-a lungul istoriei, stațiunea Băile Herculane a fost vizitată de aristocrația Romei Antice, de mari personalități precum Împăratul Iosif al II-lea al Sfântului Imperiu Roman, Împăratul Franz Joseph I al Austriei, Împăratul Francisc I al Austriei, Împărăteasa Elisabeta – Sisi a Autriei, Împărăteasa Carolina a Imperiului Austriac, Împărăteasa Maria Theresia, Regele Carol I al României, Regele Mihai, Regina Maria, Regele Alexandru I al Serbiei și mulți alții.

Râul Cerna și munții, oferă peisaje unice. De jur împrejurul staţiunii, sunt nenumărate trasee turistice. Înainte li se spunea poteci de sănătate și făceau parte din cura obligatorie pe lângă tratamentul cu ape termale. Acestea au temperaturi de până la 60 grade C. Unele au ape sulfuroase, altele sunt cloro-sodice, altele calcice. Ele i-au determinat pe romani să   înființeze stațiunea lui Hercule cel Sacu. Şi acum, după 2000 de ani, pe malul Cernei se pot face tratamente în aer liber, ca pe vremea romanilor. Nu este oră din zi sau din noapte, ca în aceste cădițe de pe malul Cernei, să nu fie cineva la tratament.

La Băile Herculane sunt o mulțime de obiective turistice: băi imperiale, izvoare cu apă minerală și termală, hoteluri vechi de secole, monumente și stătui, clădiri de patrimoniu, poduri peste râul Cerna, peisaje montane de o frumusețe copleșitoare, biserici, vile cu o arhitectură deosebită și multe altele.

Cine vrea să aibă parte de o liniște perfectă, se poate caza la o pensiune aflată în valea dintre doi munți. Vorbim de eleganta și cocheta pensiune Dimitrios. În acest loc, Valea Cernei are o lățime de nici 300 de metri, iar înălţimea pereților de piatră trece de 1000 de metri. Pensiunea este cotata la   4 margarete şi se afla la 12 km de oraşul Băile Herculane. Cine doarme aici, se poate bucura de un aer la fel de ozonat ca cel de la 2500 m altitudine. Practic, la Pensiunea Dimitrios, faci cură și terapie în timp ce dormi.

Vacanţă şi sănătate la sfârşit de săptămână Pensiunea Dimitrios. Principalele oraşe din apropiere sunt Drobeta Turnu Severin, la 60 de km, Orşova la 20 de km, iar Tg Jiu la 90 de km. Cei de aici pregătesc excursii cu microbuzul la Hidrocentrala Porţile de Fier, la chipul gigantic al lui Decebal, de pe malul Dunării, Manăstirile Sf Ana, Vodita, Prislop, la Cascada Bigar.

La cere, se organizează plimbări cu vaporaşul pe Dunăre în zona Cazanelor Mari şi Mici. Apoi excursii cu ghid la Cascada Vânturătoarea, Cheile Tasnei, Cătunele Inelet şi Scărişoara, la Crucea Albă.

Pensiunea are 9 camere matrimoniale, un apartament şi restaurant propriu, a cărui bucătărie este foarte lăudată de cei care au petrecut timp liber aici. Camerele sunt moderne, mobilate cu mult bun gust, totul dă impresia de căldură, iar curățenia este exemplară. Și unde mai pui că aproape tot ce se consumă în pensiune, este produs în gospodăria proprie.

Vacanţă şi sănătate la sfârşit de săptămână Pensiunea Dimitrios. Pentru revelion, mai sunt locuri doar pentru petrecerea din local. În schimb, mai sunt câteva locuri libere pentru petrecerea de Crăciun. Aceasta cuprinde de la împodobit bradul şi până la masa tradiţională, cu pomana porcului și cu foc de tabără. Un pachet de 3 nopţi de cazare, costa 900 de lei de   persoană. Informatii se pot obtine la Telefon0746 145 201 sau WhatsApp: 0746 145 201 ori pe e-mail pensiuneaDimitrios@yahoo.com.

Cine doreşte agitaţia oraşului, poate vizita staţiunea Băile Hercuale. În centrul istoric sunt multe clădiri construite in anul 1850 – 1900. În acea perioadă, stațiunea Băile Herculane, a fost administrată de Carol Tatartzy – cel mai celebru administrator al stațiunii.

Comentarii

comentarii