Val de praf saharian peste Banatul Montan și România VIDEO

Val de praf saharian va traversa România, iar calitatea aerului se va înrăutăți, temporar. Vor apărea ploile sângerii și apusuri spectaculoase.

 

După ciclonul mediteranean, un val de praf saharian va traversa România, iar persoanele cu anumite boli trebuie să fie atente în această perioadă.

O masă de aer încărcată cu particule de praf de origine sahariană va afecta, începând de joi seara, România. Depunerile de praf vor putea fi observate în noaptea de joi spre vineri şi în prima parte a zilei de vineri.

Potrivit ANM, începând din seara zilei de joi, circulaţia aerului deasupra Europei va favoriza avansul dinspre nordul Africii a unei mase de aer încărcate cu particule de praf de origine sahariană, către sudul, centrul şi sud-estul Europei, inclusiv deasupra României.

De joi si şi până vineri, 1 martie, un val de praf saharian va traversa țara noastră, iar calitatea aerului se va înrăutăţi. Meteorologii spun că, uneori, cerul poate deveni chiar devine roșu strălucitor, iar dacă plouă în aceste zile, praful cade cu el într-o așa-numită „ploaie sângerie” și lasă pete gălbui pe suprafețe.

„Începând de joi, 29 februarie, și până vineri, 1 martie, un val de praf saharian va traversa țara noastră, din sud către nord. Joi seară, praful saharian, în cantitate mică, se va face resimțit în sudul și sud-vestul țării, urmând ca până vineri seară să traverseze mare parte a regiunilor” spun specialiștii de la INMH.

Comentarii

comentarii