(PE)Valeria Schelean- Șomfelean(PNL): Statul pe margine și arătatul de degetul nu vor mișca România înainte

Am luat act de recentele luări de poziție din spațiul public ale primarului PMP din Bocșa, dl Eugen Cismăneanțu. Trebuie să recunosc că sunt puțin dezamăgită de tonul domniei sale, precum și de atitudinea manifestată în comunicatul de presă sus-menționat.

Dezamăgirea mea vine din faptul că dl primar a înțeles să se implice în campania electorală într-o manieră care nu-i face cinste nici domniei sale, nici oamenilor din Bocșa pe care spune că-i reprezintă. Afirmația mea referitoare la implementarea programului guvernamental “Masă caldă în școală”, program pilot în care a fost inclusă și o școală din Bocșa, a fost răstălmăcită și folosită drept pretext pentru atacuri la persoană care nu sunt demne nici de un edil local, nici de un bărbat.

Îi aduc pe această cale la cunoștință dlui primar că Ordonanța de Urgență a Guvernului referitoare la Programul “Masă caldă în școală” a fost emisă pe data de 1 noiembrie. Îi mai aduc la cunoștință faptul că la nivelul Executivului a fost constituit un grup de lucru inter-ministerial, din care face parte inclusiv Ministerul Educației, ce urmează să stabilească cum va fi implementat acest program, iar normele de aplicare despre care tot vorbește dl primar trebuie să fie gata până pe 1 decembrie, adică în doar 9 zile. Și, de asemenea, îi mai aduc la cunoștință că Școala nr.2 din Boșca este cuprinsă pe lista unităților pilot beneficiare, fiind una din cele 50 de școli din întreaga Românie în care se aplică această primă etapă a progamului.

Nu este bine și nu este un motiv de mândrie că un program guvernamental din pachetul anti-sărăcie este necesar a fi aplicat în județul nostru, dar este bine că măcar ceva pozitiv se întâmplă pentru niște oameni, copii în speța de față, care au nevoie de ajutor. Eu nu spun că sărăcia din Bocșa sau din județul Caraș-Severin are o culoare politică, spun doar că orice măsură reală care vine în ajutorul oamenilor este binevenită.

I-aș mai aduce la cunoștință dlui primar că toate aceste lucruri se datorează și Premierului Cioloș și grupurilor PNL din Parlamentul României, dar nu vreau să continui o polemică politică. Dacă dl primar al Bocșei s-ar zbate puțin mai mult pentru comunitate în sensul de a-și dedica puțin mai multă energie spre a aduce investitori sau fonduri europene care ar permite creșterea nivelului de trai, atunci într-adevăr ar fi îndreptățit să spună că o masă caldă dată pentru câteva sute de elevi este puțin lucru. Cu siguranță că, dacă Bocșa nu ar fi pe harta sărăciei, nici implementarea unui program anti-sărăcie în localitate nu ar fi necesară. Faptul că Bocșa se află într-o zonă defavorizată înseamnă totodată că sunt și multe fonduri europene disponibile, însă pentru a beneficia de această oportunitate îți trebuie viziune și o aplecare spre dezvoltarea comunității locale.

Putem să stăm pe margine și să ne plângem mereu de lucrurile care nu sunt făcute, sau putem să ne apreciem când ceva poziv se întâmplă. Diferența între a ne implica pozitiv sau a formula doar insulte este și diferența între a rămâne acolo unde suntem sau a mișca România înainte.

Valeria Schelean-Șomfelean

Deputat PNL de Caraș-Severin

Comentarii

comentarii