Presedintele PDL CS: ,,Valeria Scheleanu muşcă pe la spate la îndemnul lui Blaga şi nu ştie diferenţa dintre un vicepreşedinte şi un secretar general”

pdl doliuIntrată în PDL e ușa din dos, Valeria Scheleanu sare la gâtul celui care a promovat-o în politică. Deputata îl atacă dur pe preşedintele PDL Caraş Severin, Nicuşor Vasilescu, dar replica nu întârzie să apară.

Împinsă de la ,,centru” în organizația PDL Caraș Severin, Valeria Scheleanu, a fost cocoţată dintr-o dată undeva sus, la vârful conducerii organizaţiei judeţene. Fată cuminte şi docilă, Valeria Scheleanu s-a făcut remarcată în lumea publică doar prin faptul că a avut o relaţie cu unul dintre cei mai bogaţi români. Acum, dintr-o dată, a ajuns peste noapte mare politician. Este clar că în PDL era nevoie mai mult de banii dânsei. Este vorba de un partid spart în mii de cioburi în urma evenimentelor de anul trecut când Organizaţia PDL Caraş Sevrin, a fost efectiv decimată prin trecerea lui Sorin Frunzăverde la liberali aproape cu toată organizaţia iar partidul la nivel naţional a fost sfâşiat. Valeria Scheleanu şi-a susţinut singură campania şi probabil o mai fi cotizat şi la centru fiindcă aşa se face. Cert este că, la mustaţă, având susţinere puternică la nivel local, Valeria Scheleanu a fost aleasă deputat. Singurul parlamentar PDL de Caraş Severin de fapt. Parlamentar care de altfel, nu are nimic de-a face cu judeţul. Probabil că domnia sa atunci a auzit prima dată de localităţile din jurul Bocşei, Vermeş sau de cele din jurul oraşului Oţelu Roşu – asta doar cu prilejul campaniei electorale. Se ştie povestea cu Vermeşul, nu are rost să o mai aducem în discuţie.
Numai că, după alegeri, cuprinsă probabil de euforia tipică politicienilor de Bucureşti după ce sunt aleşi într-o funcţie, Valeria Scheleanu s-a lăsat atrasă în maşinaţiile şi intrigile balcanico- dâmboviţene şi a ajuns să sară la gâtul preşedintelui organizaţiei care a promovat-o şi care a susţinut-o.
Totul a culminat cu divergenţele privind susţinerea candidaţilor la Conferinţa Naţională a PDL. Dacă preşedintele Organizaţiei PDL Caraş Severin, Nicuşor Vasilescu, a anunţat că o susţine pe Elena Udrea pentru funcţia de preşedinte, Valeria Scheleanu a anunţat public că îl susţine pe Vasile Blaga. Toate bune şi frumoase, este normal că fiecare este liber să aibă propria părerea, dar de aici şi până la a emite comunicate de presă în care să faci acuzaţii grave, să cataloghezi oameni în fel şi chip, este altceva.
După vizita lui Vasile Blaga la Reşiţa, pe adresele redacţiilor a sosit un comunicat de presă în care doamna Scheleanu spune că: „Sunt complet dezamăgită de fariseismul susţinătorilor moţiunii propuse de doamna Elena Udrea, în condiţiile în care, în judeţul Caraș Severin, aceștia au recurs la încălcări ale statutului pentru ca susţinătorii moţiunii domnului Vasile Blaga să fie înlăturaţi de pe listele pentru Convenţia PDL din 23 martie”.
Deputata Scheleanu acuză direct şi spune că ,,Astfel, președintele PDL Caraș Severin, Nicuşor Vasilescu, a încropit în mod discreţionar o listă cu 84 de delegaţi, dintre care mai mult de 50 la sută nu sunt aleşi locali, ci rude şi prieteni ai săi şi ai apropiaţilor săi. Localităţile în care PDL a avut rezultate bune la alegeri nici măcar nu se regăsesc pe listă sau au un număr de delegaţi infim în raport cu organizaţiile care au avut rezultate dezastruoase la alegeri. Aceste aspecte au fost semnalate şi public, de către membrii PDL prezenţi, ieri, la Reșiţa, la întâlnirea cu domnul preşedinte Vasile Blaga. Confruntat direct de către aceştia, Nicuşor Vasilescu nu a oferit nici măcar un argument logic şi concret privind componenţa listei, trezind astfel valuri de nemulţumire în rândul membrilor, care au cerut imediat contestarea acesteia”.
În continuare, Valeria Scheleanu a mai spus că ,,Am făcut aceste precizări pentru ca membrii PDL să cunoască adevărul și să înţeleagă cât de nedrepte sunt declaraţiile de victimizare venite tocmai din partea susţinătorilor moţiunii Udrea, care recurg la practici precum cele descrise mai sus. Cu toate acestea, este de datoria mea să fac echipă cu domnul Vasilescu, dacă va dori și domnia sa acest lucru. Nu trebuie să se izoleze în partid prin modul în care acţionează. Eu sunt un om de echipă, dar sunt un om care a primit foarte clar mesajul membrilor PDL și al cetăţenilor. Eu știu că ei vor un PDL deschis și corect, unit în jurul valorilor nu dezbinat de interesele unor persoane care acţionează discreţionar“.
Cerând o opinie sau un drept la replică, preşedintele PDL Caraş Severin, Nicușor Vasilescu, a trimis la rândul său un comunicat de presă în care îi răspunde deputatei Schelean: „Un partid se conduce după statut, nu după mofturi“
În răspunsul la obiect al lui Nicuşor Vasilescu, deputata Valeria Schelean şi Vasile Blaga sunt puşi la punct şi sunt dezvăluite o serie de maşinaţii şi intrigi de bucătărie politică pe care cei din afară nu au cum să le cunoască. Vasilescu spune că „Sunt dezamăgit de felul în care echipa Vasile Blaga a înţeles să apere unitatea partidului. M-am aflat la Reşiţa, alături de dl. Vasile Blaga, tocmai pentru a păstra unitatea partidului, dar şi pentru a arăta că sunt preşedintele acestei organizaţii judeţene, deşi domnişoara Schelean se comportă ca şi cum domnia sa ar conduce organizaţia. Deşi în repetate rânduri s-a făcut apel la toleranţă şi unitate, constat că toate acestea sunt doar vorbe goale, aşa că sunt dezamăgit de comportamentul echipei lui Vasile Blaga, care nu se comportă ca un „buldog“ autentic, ci muşcă pe la spate ca un căţeluş. Întâlnirea de la Reşiţa, menită să facă cunoscută ,,moţiunea Vasile Blaga”, şi-a ratat ţinta, pentru că adevăraţii votanţi ai organizaţiei judeţene, membrii cu drept de vot prezenţi în sală, nu aveau loc de aplaudacii aduşi cu autocare, indivizi care nu au vre-un drept de vot la Convenţia din 23 martie. Am privit cu uimire cum reprezentanţii statutari ai partidului, fie că vorbim de consilieri judeţeni, primari sau viceprimari, au găsit cu greu un scaun, deşi locul lor era în faţă, chiar în prima linie, acolo unde au fost şi la alegeri!”
Primarul Nicuşor Vasilescu mai spune că ,,Nu mă miră că o începătoare în ale politicii nu înţelege că orice partid are un statut care trebuie respectat iar delegaţii au fost stabiliţi conform statutului de către Biroul Permanent Judeţean, cu 26 de voturi pentru, 3 contra şi o abţinere. Nici eu, şi nici chiar domnul preşedinte Vasile Blaga nu poate schimba o decizie a forului statutar de conducere chiar dacă am dori asta, iar mofturile unei doamne parlamentar pălesc în faţa statutului”.
În acelaşi material, Vasilescu mai spune că ,,Înţeleg că de câteva săptămâni doamna deputat umblă numai printre elite ale partidului, chiar dacă nu ştie exact care este diferenţa dintre un vicepreşedinte şi un secretar general sau nu poate defini dreapta ori stânga politică
Eu înţeleg faptul că Valeria Schelean, dar şi Vasile Blaga încearcă să ne forţeze să facem o listă aranjată, care să-l favorizeze în 23 martie. Cât priveşte corectitudinea de care s-a dat dovadă, accentuez ideea că Biroul Permanent Judeţean a aprobat numărul de membri, iar lista nominală a fost propusă de fiecare organizaţie locală în parte”.
Despre maşinaţiile şi intrigile tipic bucureştene, preşedintele interimar al PDL Caraş Severin, spune că ,,Nu respectarea statutului îi preocupă pe domnul Blaga şi pe Valeria Schelean, ci propria victorie. Dovada? De un an de zile conduc şi mă străduiesc să reorganizez această filială judeţeană a PDL. Partidul ar fi fost ajutat de vizita domnului Blaga în cele două campanii electorale sau la referendum, însă acesta nu a ajuns în Caraş-Severin până ieri, când propriul interes i-a cerut-o! Este momentul să fac şi o dezvăluire: în luna noiembrie 2012, în plină campanie electorală, Vasile Blaga plănuia debarcarea mea de la conducerea PDL Caraş-Severin, semn că îl interesa mai mult să controleze organizaţia, decât scorul obţinut de aceasta în alegeri. Personal am discutat apoi cu domnul Blaga şi i-am arătat că sunt dispus să renunţ la conducerea filialei judeţene, dacă domnia sa consideră că este cazul. Atunci am identificat comportamentul nu tocmai de „buldog“, căci domnia sa nu a recunoscut că îşi doreşte schimbarea mea sau că ar fi făcut oferte colegilor din organizaţia judeţeană pentru a prelua interimatul!”
Legat de aceasta, Vasilescu spune că ,,Am rămas în PDL pentru a reconstrui şi nu pentru a susţine un lider sau altul, însă obiceiului de a muşca pe la spate al domnului Blaga, cum procedează astăzi prin Valeria Schelean, care este în staff-ul său de campanie, m-a determinat să semnez o altă moţiune, cea a Elenei Udrea. Faptele de la Reşiţa, cu autocare de aplaudaci şi comunicatul de astăzi al Valeriei Schelean, confirmă încă o dată dorinţa manifestată în noiembrie de Vasile Blaga – aceea ca organizaţia Caraş-Severin să fie preluată de un om favorabil lui.
Nu cred că pot fi acuzat de nepotism! Dacă era aşa, eu nu cred că în Biroul Permanent Judeţean propunerea mea ar fi obţinut 26 de voturi, din cele 30 exprimate şi nu înţeleg ce o nemulţumeşte pe doamna deputat atâta timp cât Colegiul V are 25 din 84 de electori, exact aşa cum prevede statutul”.
În încheiere, preşedintele interimar Nicuşor Vasilescu spune că ,,PDL Caraş-Severin este şi funcţionează ca o echipă în care domnia sa ar trebui să se integreze, nu să facă afirmaţii nejustificate şi care nu consolidează echipa. Dar, despre ce echipă poate fi vorba, când chiar echipa Vasile Blaga se pregăteşte să-şi aranjeze votul pentru a fi sigur de un rezultat câştigător pe 23 martie?
Mesajele de acest tip nu mă impresionează, pentru că eu nu am rămas în PDL pentru funcţii, ci pentru a reclădi o organizaţie judeţeană puternică. Dacă echipa Vasile Blaga gândeşte aşa- că poate să mă strângă cu uşa ameninţându-mă cu schimbarea din funcţie, mi-e greu să cred că PDL va mai avea o şansă să conteze, atât în Caraş-Severin cât şi în ţară“.
Apropo de candidaţi, noi jurnaliştii, ne-am întâlnit de vreo 3 sau 4 ori cu Elena Udrea pe la Herculane, Vasile Blaga nu ştim să fi fost vreo dată. Cert este că acolo, la Herculane, se văd urmele fostului ministru. O fi făcut prin alte părţi şi lucruri care nu au convenit unora sau altora, dar de Herculane, chiar că i-a păsat blondei de la Pleşcoi.

Comentarii

comentarii

One thought on “Presedintele PDL CS: ,,Valeria Scheleanu muşcă pe la spate la îndemnul lui Blaga şi nu ştie diferenţa dintre un vicepreşedinte şi un secretar general”

Comments are closed.