Vehicule nesigure si periculoase pe drumurile din Caras Severin

Cărășenii își pun viața în pericol pe drumurile publice, dar și pe a celorlalți participanți la tafic. Controalele realizate de către Registrul Auto Român Reprezentanța Caraș-Severin pe parcursul anului 2016, arată că aproape 40% din autovehiculele controlate au prezentat neconformități tehnice.

Astfel că, anul trecut au fost supuse controlului tehnic un număr de 980 de vehicule din care 39,18% au avut nereguli. Și în ceea ce privește deținerea I.T.P s-au constatat nereguli la posesorii de mașini din Caraș-Severin. E drept, aici procentul este mai mic, adică 1,33% din vehiculele controlate aveau I.T.P expirat, iar 0,31% aveau I.T.P fals.

Cu privire la măsurile luate în urma controlului tehnic în trafic lucrătorii Poliției Rutiere care au participat la aceste controale au reținut 235 de certificate de înmatriculare, 1 permis de conducere și au aplicat 320 sancțiuni contravenționale.
”Registrul Auto Român, realizează, prin Departamentul Supraveghere de Piață, o intensă activitate de disciplinare a pieței de profil, desfășurând acțiuni de control ce urmăresc conformitatea activităților de reparații efectuate, cu respectarea condițiilor tehnice și de calitate impuse de constructorul de automobile, precum și supravegherea pieței serviciilor auto privind certificarea și/sau omologarea echipamentelor, pieselor de schimb și materialelor utilizate la vehicule rutiere, având ca rezultat creșterea siguranței circulației rutiere și protecția mediului”, a precizat Gabriel Duruț, șef Reprezentanță RAR Caraș-Severin.

În județ există 120 de Service-uri autorizate de către RAR, din care 18 au fost autorizate în 2016, și 21 de Stații I.T.P autorizate.

Comentarii

comentarii