Vela ministrul MAI, cere scuze romanilor – Eroii din 1989 comemorați la Caransebeș

Vela ministrul MAI, cere scuze romanilor. La Caransebeș a avut loc în această dimineaţă comemorarea eroilor Revoluției din decembrie 1989. Evenimentele au debutat cu un marș care a pornit de la primărie și a continuat până la monumentul închinat eroilor caransebeșeni căzuți la Revoluția din decembrie 1989, aflat în apropierea centrului civic al municipiului. Cei 30 de ani de la Revoluția din Decembrie 1989 marcați și în municipiul Caransebeş. Organizațiile de revoluționari, alături de oficialitățile orașului, au organizat în dimineața zilei de sâmbătă, 21 decembrie, la monumentul din centrul civic al urbei, o acțiune comemorativă.

 

 

În fața monumentului, în memoria eroilor din Caransebeș căzuți pentru libertate, a fost săvârșită o slujbă religioasă de pomenire, s-au cântat cântece cu tematică religioasă, după care, episcopul Lucian al Caransebeșului, a citit mesajul patriarhului Daniel.

Cu acest prilej, preasfinţia sa, episcopul Lucian a ținut o cuvântare legată de eroi, evenimentele din 1989 și unitatea românilor care nu mai există. Ierarhul a spus că măcar acum, la 30 de ani de la acele evenimente, trebuie să se facă demersurile necesare pentru aflarea celor vinovați de moartea atâtor oameni, în acele zile. Episcopul a făcut apel la unitate.

Vela ministrul MAI, cere scuze romanilor. Ministrul M.A.I. Marcel Vela, a transmis mesajul premierului Orban legat de revoluție. Apoi, Marcel Vela, în calitatea sa de ministru al Ministerului de Interne, și-a cerut scuze de la toți românii pentru greşelile unor indivizi care nu au făcut cinste ministerului, inclusiv în 1989 – asta în numele polițiştilor onești și patrioţi din MAI, instituție în slujba poporului. El a apelat la acest gest în ideea că este momentul de a face o lume mai bună, pentru a închide greşelile trecutului şi pentru a construi un viitor mai bun pentru România.

Iată transcrierea exactă a discursului ținut de ministrul Vela la Caransebeș: ,,-Este un moment foarte important pentru mine să fiu, ca Ministru de Interne, în fața fostei miliții din Caransebeș, în care noi toți puteam să fim impușcați acum 30 de ani de niște milițieni inconștienți.

Indiferent de încadrările penale și de pedepsele pronunțate de justiție cu privire la faptele lor, aici a curs sânge și s-a murit pentru libertate.

Din acest motiv, în numele tuturor polițiștilor onești și patrioți din Minister, o instituție care este și va fi în slujba poporului, îmi cer scuze tuturor românilor pentru greșelile unor indivizi care nu au facut cinste de-a lungul timpului acestui minister, inclusiv în Revoluția din Decembrie 1989.

Pentru a face o Lume mai bună trebuie să închidem greșelile trecutului și să construim împreună un viitor normal și frumos pentru România!”

 

Comentarii

comentarii