Veste tristă pentru 100 de angajați ai UCM Resita – îi paște șomajul

Din totalul numărului actual de angajați ai muribundului UCM Reșița, aproximativ 1100 de oamni, de la 1 octombrie, alții 100 vor fi disponibilizați. Adică, vor fi dați afară de la locul de muncă, acum în prag de iarnă. Aceasta a fost decizia administratorului judiciar al societăţii. Este știut faptul că marele colos al industriei românești- cândva firmă etalon, este în agonie și se zbate să mai trăiască în această comă în care a fost băgat de Chebițiu și camarila lui. De fapt, aceasta este urmarea datoriilor şi a lipsei de comenzi de care suferă uzina.

,,În ciuda speranţelor exprimate de conducerea uzinei, de sindicate şi de unii politicieni, care prezentau drept un succes faptul că în luna iunie, a.c., numărul disponibilizaţilor s-a redus de la 300, cât a fost cifra propusă iniţial, la 200, iată că inevitabilul se produce: încă 100 de şomeri se vor alătura celor 200 de foşti angajaţi, concediaţi în luna iunie” spune colegul Matei Mircione de la argument-cs.ro

„Anul trecut, în septembrie, la solicitarea administratorului judiciar, solicitare motivată de situaţia economico-financiară a uzinei, s-a dispus diminuarea numărului de angajaţi cu 300 de oameni. Anul acesta, în luna iunie, au fost disponibilizaţi 200 de oameni, iar din septembrie, anul acesta mai trebuie disponibilizaţi încă 100, din cauză că situaţia uzinei nu s-a îmbunătăţit. Nu s-au găsit soluţii. Concedierile vor afecta toate categoriile de personal, de la personal TESA (n.n. – personalul tehnic-economic-socio-administrativ), până la personalul direct productiv. Numărul angajaţilor care vor rămâne în UCM Reşiţa va fi de aproximativ 1000” a declarat pentru argument-cs.ro directorul executiv al UCM Reşiţa, Cosmin Ursoniu, ne-a declarat: .

,,De luni, 24 august, au început negocierile cu sindicatele, pentru a se stabili persoanele care vor fi trecute pe lista disponibilizaţilor. Preavizele de lichidare vor fi înmânate, cel mai probabil, în data de 15 septembrie, iar concedierea efectivă a celor 100 de angajaţi va fi cu data de 1 octombrie” a mai spus Cosmin Ursoniu.

Concluzie: În prag de iarnă, acum când nimeni nu mai angajează personal, 100 de oameni – 100 de contribuabili la buget, poate 100 de membrii ai unei familii care mai aduceau un mic venit acasă, se vor trezi pe drumuri. Asta în condiția în care știm bine cât este prețul gazului pentru căldură, al curentului electric pentru lumină, al pâinii sau al traiului de zi cu zi.

Comentarii

comentarii