VIAŢA ROMÂNILOR DIN SPANIA DEVINE DIN ZI ÎN ZI MAI GREA

Guvernul Spaniol prezintă noi măsuri de austeritate. Astăzi, Mariano Rajoy, Preşedintele Guvernului spaniol a prezentat Parlamentului noi măsuri de austeritate prin care spune ca va economisi în jur de 65 miliarde de Euro.

Astfel, Guvernul spaniol a decis ca bugetarii să nu mai primească al treisprezecelea salariu. Numărul consilierilor din cadrul primăriilor să fie redus cu 30%, salariile primarilor să fie reduse consistent iar TVA-ul sa fie majorat la 21%. De asemenea nici şomerii nu au scăpat, îndemnizaţia lor fiind micşorată începand cu luna a şasea.
Toate aceste măsuri şi multe altele fac din viaţa românilor din Spania un coşmar. Reamintim că în Peninsula Iberică locuiesc în acest moment în jur de 1 milion de români iar şomajul în rândul românilor este de aproximativ 45%. Totuşi o mare parte dintre aceştia lucrează înca la negru, Spania fiind ţara cu cea mai mare rată de muncă la negru din Uniunea Europeană.
Luna trecută Guvernul Spaniol a mai dat un ordin prin care toţi românii care au documentul de şedere (rezidenţă) expirat şi vor să-l înlocuiască, să nu mai poată face acest lucru dacă nu au un loc de muncă sau nu pot demonstra ca au cum să se întreţină în Spania.
Foarte mulţi români ar dori să se întoarcă acasă în România ,în jur de 50%, însă situaţia din tara: birocraţia obositoare, corupţia la tot pasul şi luptele politice fără scrupule sunt doar câţiva dintre factorii de care românii din Spania ţin cont în momentul în care decid să ramână într-o ţară străină departe de prieteni şi familie cu un câştig de cele mai multe ori care acoperă doar chiria şi mâncarea. A declarat Daniel Ţecu preşedintele FADERE.

Preşedinte FADERE 11 Iulie 2012

Daniel Ţecu Madrid

Comentarii

comentarii