VIDEO 13 copii la grădiniţă şi 17 copii la școala dezastru din satul Vrăniuț din Caraș Severin

Pe adresa redacției au sosit mai multe imagini și un material video care reflectă halul în care arată Școala generală din satul Vrăniuț din comuna Răcășdia. Iată ce spun locuitorii din sat despre condițiile în care vor începe școala copiii lor. În şcoala de la Vraniut, predomina igrasia fiindcă nu mai sunt burlane la clădire şi toată apa de pe acoperiş se curge la temelia clădirii. Apa este trasă de pereți și peste tot vezi sfoiegeală și miroase greu, a igrasie. Gândaci de dimensiuni foarte mari mişuna ca şi în subterane, în clasele unde învaţă zi de zi copiii, pe pereți sunt fisuri şi găuri de dimensiuni mari. Fisurile apar de la o lună la alta, sunt la ordinea zilei tencuielile ce cad de pe pereţi.

Veceurile sunt construite acum 60 de ani și sunt în fundul curții. Ca să ajungi acolo, trebuie să mergi prin iarba ce nu a mai fost cosită de câteva luni. Veceurile tip latrină au o vechime de peste 60 de de ani. Buruienile şi iarba foarte mare te duc cu gândul la câmpurile sălbatice, asta cu toate că de fapt ne aflăm în satul Vraniut, în secolul XXI.

Mai grav este faptul că în curtea școlii în care învață cei 30 de copii, este şi o fostă fântâna de la care a mai rămas doar puțul adânc de vreo 20-30 de metri. Acesta are deschiderea la nivelul solului și este acoperit cu o dală din ciment pe care chiar şi un copil de grădiniță poate să o ridice.

Dacă pică vrun copil în fântână sau în veceu şi moare, cine va fi tras la răspundere? Părerea mea ca nimeni, fiindcă suntem uitaţi de lume, suntem ai nimănui, dar noi plătim taxe şi impozite şi în schimb suntem uitați de lume. Totul este la pământ, de la de gropi care nu a mai fost reabilitat de peste 40 de ani și până la școlă și căminul cultural ce mai are puțin și se dărâmă. Primaria si Consiliul Local exista pentru noi doar pe hârtie. Nu ne ajută cu nimic, suntem ignorați. Primarul și consilierii ăși amintesc de noi doar la alegeri, în campania electorală”.
Vezi si acest articol: https://www.infocs.ro/video-de-50-de-ani-localnicii-din-vraniut-merg-pe-acelasi-drum-care-arata-de-parca-nu-a-fost-reparat-niciodata/

Comentarii

comentarii