VIDEO 24 de ani aniversați de Centrul ”Primăvara” din Reșița

În această lună, Centrul Școlar de Educație Incluzivă „Primăvara” din Reșița, s-a aflat la ceas aniversar; pe 22 ianuarie instituția sărbătorind 24 de ani de existență. Carnaval la Centrul Primăvara. Instituţia pentru educaţie incluzivă a sărbătorit 24 de ani de la înfiinţare, aşa că a dorit să le facă o surpriză copiilor de la Centru. Personaje fantastice şi supereroi din filme sau poveşti au defilat pe holurile instituţiei.

În urmă cu 24 de ani îşi deschidea porţile Centrul de Educaţie Incluzivă Primăvara. Pentru a marca acest eveniment cadrele didactice şi copiii de la centru au organizat un carnaval al măştilor. Pe holurile instituţiei şi-au dat întâlnire personaje de poveste sau din filme, indieni şi zâne, supereroi şi vrăjitoare.
Părinţii sunt foarte mulţumiţi de modul în care se lucrează la centru şi spun că progresele sunt vizibile pentru copiilor.

Înfiinţat în 1993, din iniţiativa Ajutorului Popular Norvegian în colaborare cu autorităţile române, centrul se adresează tuturor copiilor cu dizabilităţi, fiind singură unitate şcolară din Caraş-Severin care dispune de o echipă profesională abilitatată pentru a acorda servicii copiilor cu deficienţe severe.

Sunt 24 de ani de educație specială și recuperare la acest Centru, sunt 24 de ani de zâmbete ale copiilor, 24 de ani de speranțe oferite familiilor lor, 24 de ani de muncă – de multe ori cu dinții strânși, dar 24 de ani în care nimeni nu a cedat, sunt 24 de ani de viață, de experiență și de bine făcut semenilor, de ajutor oferit acolo unde alții credeau că nu se mai poate face nimic.
Au trecut 24 de ani iar în acest răstimp, pragul căsuței fermecate din dealul Lendului, a fost trecut de mii de oameni: de multe ori, în clădirea primitoare se intra cu lacrimi în ochi și mai totdeauna, se ieșea și se iese cu speranță.

Centrul Primăvara este locul în care îngeri mai mari sau aripi și spranță îngerilor mai mici, cei cărora viața le-a tăiat aripile și zborul. Îngerii mai mari sunt cadrele medicale, kino-terapeuții, instructorii, învățătorii și cadrele ce se ocupă de micuți și redau speranța acolo unde ea s-a pierdut. Îngerii mici sunt copiii născuți cu dizabilități grave, cu boli socotite de alții incurabile, copii ce nu de puține ori sunt catalogați drept ,,copii cu cerințe speciale” iar alții spun fără să gândească – ,,legume”.

Și când toți își pierd speranța, când părinții au bătut pe la toate ușile cabinetelor sau au luat bisericile la rând și privesc neputincioși la cer întrebându-se ,,de ce?” sau ,,Doamne, ce să mai fac?” atunci apare acea rază de speranță ce rupe și sparge întunericul în mii de cioburi. Apar îngerii de la Centrul Primăvara- acei oameni pe care Dumnezeu i-a înzestrat cu răbdare, înțelegere, milă și multă dorință de a face bine puilor de om atât de necăjiți.
Sunt oameni prin mâna cărora au trecut în acești 22 de ani mii de copii bolnavi și cu mari probleme de sănătate. Copii condamnați altfel la o izolare totală, copii despre care nimeni nu ar fi știut că există.

Comentarii

comentarii