VIDEO 30% dintre locuintele resitenilor călcate de recenzori – Nimeni nu scapă nerecenzat

Un număr de 9.011 locuințe au fost chestionate până acum în cadrul studiului socio-demografic. Cercetarea socio-demografică inițiată de Primăria Reșița în colaborare cu Universitatea ”Eftimie Murgu” înregistrează, după primele două săptămâni, un procent de 30% din numărul locuințelor chestionate. Studenții de la cele trei facultăți implicate în acest recensământ, au realizat până acum un număr de 9011 chestionare, după cum spunea într-o conferință de presă, Andrade Bichescu, rectorul UEM. Se dorește însă ca până la finalul recensământului, să fie acoperite în jur de 30-32 de mii de locuințe din Reșița și cartierele aparținătoare și se dorește să fie chestionate un număr de aproximativ 70 de mii de persoane.

Prin informațiile obținute în urma completării chestionarelor de către studenții care vor merge din ușă în ușă se urmărește o statistică a numărului populației, a forței de muncă, informații despre câte persoane sunt plecate la muncă în străinătate și pe ce perioadă, dar și opinii ale cetățenilor cu privire la obiectivele majore de investiții ale primăriei. Toate datele vor fi apoi centralizate și pe baza lor Primăria își dorește să întocmească un raport de dezvoltare a municipiului; o imagine cât mai clară a problemelor existente și a opiniilor cetățenilor privind evoluția orașului.

În acest studiu sunt implicați 297 studenți de la Facultațile de Științe Sociale, Științe Economice, Inginerie și Management, atât de nivel licență cât și de la masterat, coordonați de către îndrumătorii de an. Studenții nu sunt plătiți pentru acest recensământ fiind, deocamdată, o acțiune de voluntariat. Chestionarul are și o parte de cercetare care va apărea în portofoliul studenților, ei având inclus în planul de învățământ și un stadiu de cercetare, după cum a mai spus șeful UEM. Acțiunea în sine este și o campanie de promovare a universității reșițene.

Acolo unde studenții au întâmpinat dificultăți în privința comunicării cu locatarii, sau unde aceștia nu au fost de găsit, se va reveni chiar și cu o echipă mai mare și se va încerca o colaborare cu cetățenii pentru a se obține informațiile necesare. În cazurile dificile întâlnite până acum de studenți, s-a luat legătura cu administrația blocurilor și unele situații s-au rezolvat pozitiv.

Comentarii

comentarii