VIDEO 5 pasi simpli sa rezolvi situatiile conflictuale

O relatie presupune doi oameni, doua personalitati diferite, doua temperamente diferite. Tocmai de aceea este posibila aparitia unor dezacorduri care, daca nu sunt gestionate corespunzator pot duce la situatii conflictuale.

[youtube id=”CT1P4H2kKu4″]

Iata 5 pasi simpli sa rezolvi situatiile conflictuale, indiferent de persoana cu care esti in conflict (sotul, copilul, colegul etc.).

Fa o pauza

Stii de tehnica sa numeri pana la 10, nu? De cate ori o practici? Aceasta numaratoare iti permite sa eviti o reactie care poate inrautati situatia. Pleaca din locul respectiv, linisteste-te si asteapta sa treaca “furtuna”. Dupa ce te-ai calmat poti vedea mult mai limpede situatia si poti lua decizii mult mai intelepte.

Pune-te in pielea celuilalt
De multe ori, conflictele apar pentru ca unul dintre participanti nu reuseste sa se puna in pielea celuilalt. Tu vezi lucrurile dintr-un anumit unghi, dar daca te-ai muta cativa pasi intr-o alta directie, s-ar putea sa ai o cu totul alta perspectiva. Incearca sa intelegi si punctul de vedere al celuilalt. E nevoie de exercitiu pentru a reusi asta, insa cu putina determinare poate deveni un obicei foarte bun.

Comentarii

comentarii