VIDEO A avut noroc – Un bărbat din Teregova a rezistat două nopti si o zi pierdut in munti

Un bărbat în vârstă de aproape 60 de ani din Teregova. a fost căutat de duminică și până azi în jurul prânzului de un număr mare de forțe de ordine, salvamontiși și localnici. Matei Popa, care este administratorul primăriei, a plecat sâmbătă dimineața să culeagă ciuperci în pădurile din apropiere și nu s-a mai întors acasă.
Ultima dată a fost văzut sâmbătă seara de o persoană din Verendin care s-ar fi oferit să-l ducă la un drum de întoarcere acasă, însă acesta a refuzat, pe motiv că el cunoaște drumul foarte bine.

Duminică, în căutarea bărbatului, au plecat mai bine de 50 de localnici, care s-au alăturat salvamontiștilor, pompierilor, pădurarilor din localitate, jandarmilor și polițiștilor. În total, 200 de oameni. S-au oferit să-i ajute și primarii din Luncavița și Mehadica, precum și câțiva motocicliști, dar fără niciun rezultat concret. La ora 19 căutările au încetat.

Luni dimineața căutările au fost reluate și cu ajutorul a doi câini lup de la Caransebeș, câini special antrenați în salvarea de vieți omenești. Primarul Damian a solicitat și ajutorul primarului Marcel Vela de la Primăria Caransebeș, instituție care are o miniflotilă de drone și cu care să survoleze zona în speranța găsirii angajatului primăriei.

Situația s-a detensionat luni în jurul prânzului când Matei Popa, administratorul comunei Teregova, căutat de sute de oameni duminică și în această dimineață, și-a făcut apariția, viu și nevătămat, tocmai în partea cealaltă a muntelui, la Prilipeți, în Valea Almăjului.

El spune că plecase sâmbătă dimineață, împreună cu alți patru prieteni, să adune ciuperci în pădure. O bună bucată de drum, cei cinci au mers grupat pentru că se lăsase ceața, iar vizibilitatea devenise tot mai redusă. La un moment dat, Popa s-a îndepărtat de grup, iar când prietenii săi i-au observat lipsa, au început să-l strige și să-l caute, dar fără rezultat. Disperați, oamenii au dat alarma în sat și imediat au început căutările.

Din fericire, omul avea mâncare și apă la el și nu s-a pierdut cu firea. Peste noapte s-a adăpostit în frunze iar dimineața a pornit din nou la drum. Astăzi, la 12,30, Matei Popa care are 59 de ani, a fost găsit de pădurarii din Borlovenii Noi și apoi a ajuns la Prilipeți. După două nopți dormite în pădure și peste 25 de kilometri parcurși pe poteci de munte, omul s-a salvat singur din ghiarele morții. În urmă cu vreo 3- 4 ani, în condiții similare, un bătrân din Anina s-a pierdut pe munți și nu a mai fost găsit nici până în ziua de azi.

Comentarii

comentarii