Actualitate

VIDEO Accident cumplit la km 8, șoferul poate spune că s-a născut a II a oară

Deși se afla în trafic cu mașina, un tânăr de 30 de ani, a avut noroc cu carul. Mai bine spus, un şofer se poate lăuda că s-a născut pentru a doua oară după peripețiile prin care a trecut vineri. Șoferul în vârstă de aproximativ 30 de ani, a reușit performanța de a face praf o mașină nou- nouță, asta după a ce a sărit de pe carosabil într-o râpă de la km 8, după ce a luat niște copaci în botul și lateralul mașinii și de parcă nu ar fi fost de ajuns, s-a mai și dat peste cap și s-a mai și rostogolit de câteva ori.

[youtube id=” SCuJ24St_wk”]

Tot acest șir de cascadorii s-a petrecut la km 8, în ,,curba morții” de după stația de curent. Acolo există o curbă deosebit de strânsă și periculoasă, dar cu vizibilitate mare. Tocmai acest lucru îi face pe unii șoferi să apese prea tarte pe pedala de accelerație, iar de foarte multe ori, rezultatul este aterizarea în râpa din dreapta drumului – în cazul în care se îndreaptă spre Caransebeș, sau câmpul și tufele în sens contrar. Din nefericire, tot pe marginea drumului, mai există și niște cruci, semn că nu este de glumă.

Locul este cunoscut ca ,,râpa morții” – asta datorită numărului mare de accidente petrecute acolo. Dovadă stau sutele de bucăți de plastic sau metal, de toate culorile, provenite de la accidentele petrecute în acel loc. Cu toate acestea, din păcate, administratorul drumului național 58, nu s-a gândit să monteze acolo un parapet de protecție – lucru prevăzut parcă și în legislația care spune că ,,dacă de la acostamentul drumului este o diferență de nivel de peste 1,5 m, trebuiesc montate asemenea sisteme de protecție”. Nu știm exact cum spune legea exact, dar sunt alții care se pricep mai bine.

Revenind la accidentul de azi, acesta s-a petrecut în următoarele împrejurări: șoferul a apăsat prea tare accelerația iar viteza necorelată la carosabilul acoperit cu un strat subțire de polei, a făcut ca autoturismul Skoda nou – nouț, să derapeze și să zboare în râpa din marginea drumului. Au urmat o serie de adevărate cascadorii iar norocul șoferului a fost în centura de siguranță aerbag-urile cu c are autoturismul a fost dotat.

Rezultatul a fost unul cât se poate de dur: autoturismul care aparține unei firme ce se ocupă cu fabricarea unor plăcuțe de frână din Caransebeș, a suferit avarii care îl fac bun de fier vechi, dar din fericire, acesta era asigurat casco. Șoferul care poate spune că vineri s-a născut a doua oară, a suferit doar ceva julituri, cucuie și o spaimă pe care n-o va uita așa de ușor.

Circulația a fost îngreunată aproximativ jumătate de oră – timp în care mașina a fost trasă afară din râpă și urcată pe platformă.

Comentarii

comentarii