ActualitatePolitie

VIDEO Accidente in lant si drum inchis – Desi nu este zapada, in Caras Severin drumurile sunt inchise din cauza ,,iernii grele”

O serie de mai multe accidente petrecute pe un tronson de drum de nici 10 km, a dus la închiderea circulaţiei rutiere pe DJ 581, pe porţiunea Reşita – Goruia – Giurgiova – Grădinari. Pe carosabil s-a format un strat de polei intre localităţile Giurgiova şi Ticvaniul Mare. Pe acest tronson de drum, au avut loc cel puţin 7 accidente.
Cu toate că accidentele au început să se producă în jurul orei 17 şi şoferii au sunat la 112, absolut nimeni de la ,,deszăpezire,, nu a intervenit. Poliţia Rutieră a luat această măsură pentru prevenirea producerii de accidente cu consecinţe grave.

Supăraţi, şoferii spun că este inadmisibil ce să întâmplă. Cu toate că se plătesc taxe şi impozite, nimănui nu-i pasă de siguranţă şi felul în care se desfăşoară circulaţia. Oamenii spun că vin din Austria sau Elveţia unde zăpada are peste un metru, dar acolo lumea îşi face datoria. Au parcurs aproape 2000 de km ca să fie opriţi la 20 de km de case din cauza faptului că drumarii nu îşi fac datoria.

Un microbuz a ajuns în şanţ cu rotile în sus şi a fost repus pe carosabil cu ajutorul unui tractor. Alte autoturisme avariate au fost luate de la locul accidentului cu platformele de transport.

La nivelul Direcţiei de Administrare a Domeniului Public şi Privat Caraş-Severin, ]n urmă cu două săptămâni, s-a constituit Comandamentul operativ de iarnă care va centraliza datele privind starea drumurilor judeţene ca urmare a condiţiilor meteo nefavorabile şi măsurile ce se întreprind în desfăşurarea normală a circulaţiei.

Cu toate că există un număr de telefon unde se pot sesiza situaţiile legate de activitatea de deszăpezire şi/sau de combatere a poleiului pe drumurile judeţene, participanţii la trafic spun că au sunat în disperare, dar nu le-a răspuns nimeni.

Comandamentul operativ de iarnă va asigura permanenţa, 24 de ore din 24, programul de lucru fiind de luni până duminică, structurat în 3 schimburi.

În jurul orei 20, circulaţia rutieră a fost redeschisă pe DJ 581, după ce drumarii au binevoit să îşi facă datoria.

Comentarii

comentarii